Foto: infostud.com

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u debati, dvadeseto po redu, održaće se od utorka 31. jula do 4. avgusta u Visoko poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.

Na vanrednoj skupštini Evropskog debatnog saveta, u konkurenciji Istanbula, Pariza i Njukasla, Novom Sadu ukazano je poverenje da organizuje jubilarno 20. izdanje EUPD.

Debatere iz celog sveta ugostiće Visoka poslovna škola strukovnih studija iz Novog Sada i Balkansko debatno društvo. Turnir će biti realizovan u saradnji sa krovnom debatnom organizacijom debate u Srbiji – “Otvorenom Komunikacijom” i Visokom školom za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP).

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u debati je najprestižnije i najbrojnije takmičenje koje će okupiti više od 750 izuzetnih studenata sa najprestižnijih univerziteta u Evropi, ali i šire.

Visoka poslovna škola strukovnih studija iz Novog Sada i Balkansko debatno društvo ugostiće studente iz više od 30 zemalja i sa preko 150 visokoobrazovnih institucija, uključujući Univerzitete Oksford, Kembridž, Berlinski, Atinski, Moskovski, Univerzitet Katara i mnoge druge.

Cilj ovog projekta je da promoviše debatu kao način komunikacije i razvoja kritičkog mišljenja kod mladih.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments