Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Miloš Vučević ističe da je važno da se festival održi. Zaradiće ugostiteljska i turistička privreda jer će u Novi Sad će doći hiljade ljudi.

-Na Exit-u nas očekuje između 30 ili 40 hiljada ljudi po danu. Niko ne može da uđe na Exit ako nije potpuno vakcinisan ili ako ne bude testiran. Ključno mesto za testiranje je Novosadski sajam, gde će se dobijati i narukvice za festival. Pod ovim uslovima Exit je bezbedniji od svake svadbe ili masovnog okupljanja ljudi- istakao je večeras gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostujući na televiziji.​

Stranci koji dolaze na festival moraće da imaju negativan test na koronavirus kada ulaze u zemlju, a najviše se očekuju gosti iz Nemačke, Holandije, Mađarske, a malo gostiju iz Rusije i Velike Britanije. I za goste iz BiH, Severne Makedonije i Crne Gore, koji mogu da uđu bez testova, za festival će ipak morati da imaju negativan rezultat testa.

– Mislim da je dobro da bude Exit-a. Mi time pokazujemo da se nastavlja život, da mladi ne moraju da imaju period nezadovoljstva, imamo popunjenost svih hotela u gradu, naši ugostitelji i taksisti će zaraditi. Preko 70 posto publike koja dolazi je vakcinisana- naglasio je Vučević.​

Trenutno je vakcinisano 52 posto građana u Novom Sadu, a gradonačelnik sa ponosom ističe da ti rezultati nisu za potcenjivanje.

Ivona Karan

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Boban
03/07/2021 03:57

Aha a od N.Sajma do EXIT nemoze da se zarazi????

DADA
03/07/2021 17:31

narkomani na gomili i sav svetski sljam raznosi koronu po NS

Detelinarac
03/07/2021 23:19
Reply to  DADA

Bukvalno

SamoRejv
04/07/2021 10:19

Kada krene Brejcha, odneće koronu kao rukom