Foto: SNP

Fasada Srpskog narodnog pozorišta s koje su decenijama otpadale fasadne ploče, i koja nije renovirana od izgradnje, najzad će biti rekonstruisana. A biće postavljeno i novo ambijentalno osvetljenje, koje će početi da radi uoči novogodišnjih praznika.

Rekonstrucija: Sređivanje jedne od najvažnijih institucija u gradu najavio je gradonačelnik Miloš Vučević, Foto: SNP arhiva

Sređivanje jedne od najvažnijih institucija u gradu najavio je gradonačelnik Miloš Vučević. On je kazao da je Pokrajinska vlada u dogovor s gradom donela odluku da izdvoji novac za rekonstrukciju fasade SNP-a, i novo osvetljenje.

U međuvremenu su završeni radovi na zameni cevi za grejanje i toplu vodu, na celom Pozorišnom trgu, koji će biti u potpunosti rekonstruisan i dobiće nov, savremen izgled.

Radovi ulaze u završnu fazu: Pozorišni trg će u potpunosti biti rekonstruisan i dobiće nov, savremen izgled

Umesto starih, polomljenih granitnih ploča, biće postavljena nova podloga, postavljeno dekorativno osvetljenje, nove klupe. A biće zasađeno i 25 novih stabala drveća i 708 komada žbunastih biljaka. Drveće će biti posađeno i kod teretnog ulaza u zgradu. Vrednost investicije je 378 miliona dinara.

Render: Zelenilo umesto polomljenih ploča: Biće zasađeno 25 novih stabala drveća i 708 komada žbunastih biljaka.

U sklopu sređivanja platoa oko pozorišta postavljena su i nova, moderna autobuska stajališta, a biće ponovo postavljena i ograda oko Uspenske crkve, koja je srušena sedamdesetih godina 20. veka, uoči izgradnje pozorišta.

I. Karan

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
ADAD
03/07/2021 15:43

I OVE IDIOTSKE KLUPE KAO I ONE DUZ BUL.OSLOBODENJE GDE SEDES A NEMAS SE GDE NASLONITI

Vladimir
05/07/2021 10:43
Reply to  ADAD

Takve “idiotske” klupe su i zamišljene zbog idiota koji sednu na naslon klupe pa tabanaju po delu za sedenje!