FOTO: ERIC RISBERG, RVLSOFT / RAS SRBIJA
Vlasnik i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg objavio je da će se ta matična kuća od sada zvati Meta kako bi bi bolje predstavila sve svoje aktivnosti, a čime će društvena mreža Fejsbuk prestati da bude glavni brend kompanije, piše CNN biznis.

Glavni razlog promene imena Fejsbuka je popravljanje reputacije, koja je poljuljana nizom problema – od širenja dezinformacija na platformi, neuspeha u moderiranju komentara i otkrića o negativnom uticaju njegovih proizvoda na mentalno zdravlje pojedinih korisnika.

– Fejsbuk je jedan od najviše korišćenih proizvoda u istoriji. To je prepoznatljiv brend društvenog medija, ali sve manje obuhvata ono što mi radimo –  rekao je Zakerberg.

Dodao je da će „metauniverzum“ biti „sledeća granica, kao što je društveno umrežavanje bila granica kada smo počinjali.

– Vaši uređaji neće više biti fokus vaše pažnje. Videćemo mnoge od ovih tehnologija u narednih pet do 10 godina. Mnogo toga će biti mejnstrim i mnogi od nas će stvarati i naseljavati svetove koji su jednako detaljni i ubedljivi kao i ovaj naš, svakog dana –  rekao je Zakerberg.

Zakerberg je rekao da je izabrao reč meta, po starogrčkoj reči koja znači nešto dalje, da pokaže da uvek ima “još nešto da se izgradi.

Ovaj potez usledio je posle niza negativnih izveštaja o Fejsbuku na osnovu dokumenata koje je iznela uzbunjivačica, bivša zaposlena u kompaniji. Fransis Hojgen optužila je kompaniju da stavlja dobit ispred sigurnosti ljudi.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments