Treći OPENS dan ove godine organizuje se na Međunarodni dan mladih, u ponedeljak, 12. avgusta na Štrandu.

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine svakog 12. avgusta, sa ciljem da se skrene pažnja na probleme mladih, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

„Istina jeste da je jako teško biti mlad danas u Srbiji. I ne samo danas. Teško jeste, jer dolaziš na već poređane figure i ti sad tu treba da se uklopiš i nađeš svoj prostor. Svoju boju. Efekat koji OPENS i omladinske organizacije imaju na omladinsku politku, treba da se prenese i na druge segmente društva i da mladi, nošeni energijom i uspesima koje su imali na polju omladinske politike, mogu možda malo više da utiču i na politiku zapošljavanja, ili na zdravstvenu ili ekonomsku politiku. Boje koje sada pršte možda mogu da utiču na to da se obrazovanje transformiše i uključi sve. Jednako. Sada TI, poruka je koju želimo pre svega da poručimo,” objašnjava portparolka OPENS-a Ivana Miloradov.

Stoga na mladalački način i uz holi boje, kao i prošle godine, skreće se pažnja na ulogu mladih u društvu, a posebno kada je reč o transformaciji obrazovanja.

Od 17.00 časova, počinje jednodnevni festival u kome će se svi posetioci, uz muziku, gađati i igrati specijalnim Holi bojama. Jedna od osnovnih ideja OPENS-a jeste da Slavimo energiju mladih ljudi!

Inače, DJ trojac, Wet dreams koji je zadužen za muziku je dobro poznati sastav iz Novog Sada, а čine ga Dachony, Fakir i Aleksandar Zec. Pokrenuo ga je Fakir, a 2014. godine pridružili su mu se Dachony i Zec što se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Do sada su uspešno organizovali masovne klupske, ali i open air žurke na kojima se uz  deep/tech house zvuk đuskalo do ranih jutarnjih časova. Wet Dreams je poznat po odličnom provodu čiji su glavni sastojci dobra muzika, nasmejani ljudi i puno pozitivne energije i sa jedne i sa druge strane DJ pulta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments