Šesta po redu manifestacija “Dobro došli na Naselje“ održaće se u subotu, 14. septembra na Novom naselju, na posetiocima dobro poznatoj lokaciji, a to je zeleni međublokovskom prostoru između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, koji će i ove godine tako postati pravi Kulturni centar na otvorenom.

Ovogodišnji program festivala je i najbrojniji do sada, te Novosađene ove subote na Novom naselju očekuje više od 100 izvođača koji su se za učešće na festivalu prijavili putem konkursa koji je izazvao ogromno interesovanje i još jednom ukazao na umetnički potencijal koji naš grad poseduje u velikoj meri.

Program počinje u 10 časova, a na festivalu će se naći različiti sadržaji poput predstava, muzičkih performansa, radionica, izložbi, instalacija, raznovrsnih izlagača, filmova, plesnih tačaka i mnogo toga drugog. Između ostalih, na festivalu “Dobro došli na Naselje 6“ posetioci će uživati u nastupima bendova “Soundcheck Orchestra“, hora “Ison“  i orkestra “Dobri ljudi“. “Zeleni Barjak“ će predstaviti kako su izgledale srednjovekovne borbe, a Udruženje savremene umetnosti i ekologije “Jungle Island“ će u popularnom parku “Među brezama“ okupljene naučiti raznim veštinama ukrašavanja prirode uz izradu različitih dekoracija. Najmlađi sugrađani uživaće u različitim pozorišnim i animatorskim izvedbama, a pored brojnih kreativnih programa na festivalu će se naći i edukativne, sportske i ekološke radionice, kao i humanitarne akcije poput dobro poznate “Knjigom do osmeha“ ali i novooformljenog koncepta Novog kulturnog naselja “Trange Frange Pijaca“ gde će građani moći da razmene stvari počevši od garderobe, preko kućnog escajga i nameštaja.

Celokupan program i satnica dostupni su na: www.facebook.com/events/35424422549509

Upravo “Dobro došli na Naselje“  je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine.
Na festivalu je u proteklih pet godina nastupilo nekoliko hiljada učesnika svih uzrasta i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja, ali i brojnih građana Novog Sada iz ostalih delova grada. Festival će i ovog septembra okupiti umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta nakon sjajna četiri meseca i uspešno realizovanih pešačkih šetnji “Novo kulturno nasleđe“, performansa “Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje“ i do sada najboljeg filmskog festivala “21114 – Film fest“  i još jednom ojačati  inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

Festival je podržan od strane Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada i drugih prijatelja festivala.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments