Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

U sklopu festivala, na Dan zaljubljenih, 14. februara, održaće se “Romance Movie Marathon” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, gde će se u periodu od 16 časova pa sve do ponoći puštati filmski klasici čija je glavna tema ljubav. Filmske projekcije su besplatne, a svi posetioci biće usluženi i medeljacima.

Satnica filmova:

Od 16 do 18 časova – “Casablanca” (1941)
Od 18 do 20 časova – “Breakfast at Tiffany’s” (1961)
Od 20 do 22 časova – “Sleepless in Seattle” (1993)
Od 22 do 00 časova – “The Bridges Of Madison County” (1995)

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

“Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Neke od njih su: predstava “Laža i paralaža”, Srpsko narodno pozorište (13.02.); Romance Movie Marathon, Muzej savremene umetnosti Vojvodine (14.02.); Koncert “Love actually”, Galerija Matice srpske, nastupa “Muzika srca” (15.02.).

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili “Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”, 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Izvor: NsHronika

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments