Filmovi “Los bando” i “Crni anđeo” na repertoaru KCNS

       

Filmovi “Crni anđeo” i “Los bando” biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 13. do 20. marta.

FILM “Crni anđeo”

“Crni Anđeo” u režiji Luisa Ortege, premijerno je prikazan u Kanu u selekciji Un Certain Regard. Producent filma je Pedro Almodovar.

Argentinski je kandidat za Oskara i govori o serijskom ubici koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru.

Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa. On kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem.

Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, Ortega se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti. Karlos je obožavan od malih nogu, rastao sasvim srećan. On izgleda kao pravi anđeo. Kako neko toliko lep spolja može da bude toliko ružan iznutra? Ovaj film pruža fascinantan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca.

Festivali: 2018 Cannes Film FestivalSan Sebastián International Film Festival

Režija: Luis Ortega Scenario: Sergio OlguínLuis OrtegaRodolfo Palacios Uloge: Lorenzo FerroChino Darín, Daniel FanegoMercedes MoránCecilia RothPeter LanzaniLuis Gnecco

FILM “Los bando”

Otkačen roud-muvi film o mladom bendu koji je, kako bi učestvovao u nacionalnom takmičenju u rok-en-rolu, krenuo duž države utrkujući se sa vremenom, policijom i roditeljima. I to nije sve – oni su u stalnoj potrazi za basistom koji im nedostaje, i sa pevačem koji ne ume da peva! Iako još uvek nemaju srca da mu to i kažu, moraće brzo da prelome šta i kako dalje kada saznaju da su primljeni na takmičenje. Posle audicije, primaju devetogodišnju Tinu da im bude basista – i to na violončelu, a lokalnog reli vozača upošljavaju kao vozača benda. Ali ono što ne znaju je… da on u stvari i nema vozačku dozvolu.

Los Bando Immortale is a crazy road movie about a young band from Norway who set out on a journey across the country to attend the National Championship of Rock in a race against time, the police and their parents.

Režiser: Christian Lo

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: