Filmski festival od 8. do 11. novembra

       

Balkanski kratki filmovi dolaze u Novi Sad od 8. do 11. novembra u okviru devetog izdanja Festivala kratkih filmova pod nazivom Societies on Sharing – Društvo o deljenju.

Projekcije filmova u sklopu festivala održaće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, dok će paralelni događaji, izložbe crteža, radionice i diskusija za okruglim stolom, biti održani u Kulturnoj Stanici Eđšeg i Kulturnom Centru LAB.

Od 2010. godine, BBB Festival kratkih filmova svake godine putuje u drugi grad, suočava se sa savremenim temama i fokusira se na nove regionalne produkcije, dovodeći balkanska bogatstva u svaki grad koji poseti. Privlači pažnju nove publike i promoviše među-balkansku saradnju.

BBB Festival kratkih filmova se sastoji iz programa od 50 kratkih filmova koji promovišu kulturno bogatstvo Balkana i kvalitet balkanske produkcije kao i šire, pružanjem pozornice mladim režiserima da se upoznaju, dele ideje, i sarađuju.

Posetite događaj i proživite BBB iskustvo kroz četiri dana i noći.

Internacionalni panel sudija koji čine Rohan Berry Crickmar, akademik (Velika Britanija), Ingo Starz, kustos (Nemačka), i Dejan Dabić, urednik filmskog programa (Srbija), dodeliće nagradu za najbolji film festivala BBB iz selekcije od 30 balkanskih filmova, dok će publika glasati za nagradu publike tog festivala. Kao i uvek, sudije će izabrati 3 filma za javnu pohvalu, a po prvi put će dodeliti nagradu BBB First Entry Award za film prvenac na tom festivalu.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
mama-zoka
02/11/2018 11:08

Evo jos jedan razlog zasto treba Novi Sad da bude evropska prestonica kulture!

novosadjanin
02/11/2018 11:10

Svaka cast za organizatore,treba jos vise ovakvih filmskih festivala da bude.