Filmski front: Zakuvaj film i prijavi se na radionicu

       

Međunarodni festival kratkometražnog filma “Filmski front” održaće se od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novi Sad.

Ostalo je još par dana do zatvaranja konkursa za prijavu filmova na ovogodišnji 17. Međunarodni festival kratkometražnog filma “Filmski front”.

Produženi rok za slanje filmova je 30. septembar a uslovi su:

  • Maksimalna dužina filma 30 minuta
  • Film mora biti produciran tokom tokom ove ili prošle godine
  • Festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove

Filmskom Frontu, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, ovo će biti sedamnaesto izdanje, a organizatori najavljuju još veće i bolje izdanje ove godine. Pre samog Festivala, od 1. oktobra, kao novina, kreću i filmske radionice.

“Filmske radionice smo imali i ranijih godina, ali tokom trajanja Festivala. Zbog velikog interesovanja shvatili smo da je potrebno da proširimo spektar tema kojima se bavimo, ali i trajanja radionica. Raspisali smo stoga konkurs i doveli odlične predavače! Imamo radionice filmske kamere koje vodi Aleksa Ramadanović, profesor na Akademiji umetnosti Novi Sad i direktor fotografije na više igranih filmova, zatim radionice filmske kritike gde je mentorka Neda Gojković, dramaturškinja iz Beograda, autorka više nagrađivanih pozorišnih tekstova i filmskih scenarija, kao i radionice filmske produkcije koje ja vodim. Uz to imamo i radionice filmskog scenarija i režije koje u prvom delu vodi Katarina Todorović, profesorka filmskog scenarija na odseku za dramaturgiju Akademije umetnosti Novi Sad, a u drugom Filip Markovinović, filmski i pozorišni reditelj”, objašanjava direktorka Festivala, Nina Latinović.

Prijava na Frontove filmske radionice otvorena je do 27. septembra u ponoć, a za više informacija o prijavljivanju filmova i na radionice posetite zvaničan sajt festivala (http://www.filmfront.rs/).

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments