Filmovi “Lepo doba” i “1917“ biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 10. do 15. januara.

Film “Lepo doba”

Režija: Nicolas Bedos
Godina: 2020
Zemlja: Francuska
Trajanje: 115 min
Glumci: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant

Viktoru, muškarcu u šezdesetim godinama života, svet se okrenuo naopačke kada mu Antoan, preduzetnik u usponu, ponudi da isproba jedinstven i novi vid zabave. Кoristeći mešavinu pozorišnih trikova i prikaz prošlih događaja, Antoanova kompanija omogućava klijentima povratak u doba po sopstvenom izboru. Viktor odlučuje da se vrati četrdeset godina unazad i ponovo proživi najlepšu nedelju svog postojanja. Nedelju kada je upoznao ljubav svog života

Film “1917”

Režija: Sam Mendes
Godina: 2010
Zemlja: SAD
Trajanje: 110 min
Glumci: Dean-Charles Chapman, Andrew Scott, Benedict Cumberbatch

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim hitovima poput Vrtloga života, Skajfal i Spektre, predstavlja film o Prvom svetskom ratu.
Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarovac Mendez u filmu prikazuje zastrašujuće ratne scene koje nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments