Film “Yao” i “U ratu” biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 12. do 17. jula.

Film “Yao”

Nova filmska zvezda Omar Si ponovo je zadivio svet u najnovijem francuskom filmu “Jaovo putovanje”.

Omar Si našao se u ulozi gospodina Tala, poznatog glumca, koji se vraća u zemlju svojih predaka, u Afriku. On igra glumca čije poreklo potiče iz zapadno-afričke države Senegal i tokom ture na kojoj promoviše svoju knjigu susreće se s mladim, samouverenim obožavaocem po imenu Jao. Školarac je spreman da zbog autograma gospodina Tala proputuje i teških 387 km kroz svoju zemlju! Dirnut dečakovom posvećenošću, glumac odlučuje da ga prati nazad kući. Dok dele avanturističko putovanje nazad u dečakovo selo, glumac shvata da se vraća svojim korenima…

Prema rečima glavnog aktera Omara, film “Jaovo putovanje” je posvećen njegovom ocu i uopšte roditeljima koji su došli kao emigranti u Francusku. “Priča je povezana sa nama dvojicom, a osim mog oca ovo je film koji je takođe posvećen ocu reditelja Filipa Godoa. Oni su inspirisali scenario, ali hteli smo takođe i da proverimo kakvi smo roditelji nas dvojica, reditelj i ja”, rekao je Omar.

Ovo je prvi put da proslavljeni glumac snima u afričkom okruženju, a glavni partner bio mu je desetogodišnjak, senegalski glumac Lajonel Bes, koji igra dečaka Jaoa. Zadivljeni njegovim glumačkim umećem reditelj Godo i glumac Si ne prestaju da ga hvale: “On je sjajan glumac. Kad samo pomislim da je to njegov prvi film,” rekao je glumac. Reditelj Godo dodao da ga je, među velikim brojem kandidata na kastingu, za izbor ubedio njegov glas.”

Režija: Philippe Godeau
Scenario: Philippe Godeau, Agnès de Sacy
Uloge: Omar SyLionel BasseFatoumata Diawara

Film “U ratu”

Uprkos velikim finansijskim žrtvama zaposlenih i rekordnom profitu u toj godini, uprava Perin Industrije odlučuje da zatvori fabriku. Zaposlenih 1100 radnika i njihov predvodnik Loran Amedeo rešili su da se bore protiv brutalne odluke, spremni na sve kako bi sačuvali svoja radna mesta.

En guerre / At War, France, 2019, 113 min Režija: Stéphane Brizé Scenario: Ralph Blindauer, Stéphane Brizé Uloge: Vincent Lindon, Mélanie Rover, Jacques Borderie, David Rey, Olivier Lemaire, Isabelle Rufin

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments