Filmski program Kulturnog centra Novog Sada od 18. do 24. aprila

       

Filmovi “Arktik” i “Voljeni” biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 18. do 24. aprila.

Film “Arktik”

Čovek je ostao zarobljen na Arktiku nakon avionske nesreće, i mora da odluči da li da ostane u relativnoj sigurnosti improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u nadi da će uspeti da se spase.

Preživljavanje je ovde prikazano kao brutalno iskustvo, baš kakvo je ono i u stvarnosti. Jedan od najboljih ikad snimljenih filmova o opstanku i preživljavanju. Na festivalu u Kanu film je doživeo velike ovacije.

Režija: Joe Penna Scenario: Joe Penna, Ryan Morrison Uloge: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

Film “Voljeni”

Irena živi u trošnoj kući u Petropolisu, predgrađu Rijo de Žaneira, sa mužem i četvoricom sinova. Kada se sinu tinejdžeru, lokalnoj rukometnoj zvezdi, ukaže prilika da nastavi profesionalnu karijeru u Nemačkoj, Irenina porodica ima samo nekoliko nedelja da se pripremi za njegov odlazak, a ona sama isto toliko vremena da prevaziđe svoju anksioznost.

Iako je njegov odlazak preveliki šok za nju, ona ga u isto vreme posmatra i kao priliku da sebe opet vidi i kao ženu, a ne samo kao majku. Stiče srednjoškolsku diplomu, pronalazi nov posao i pravi planove za novi porodični dom. Kako ona počinje da cveta, tako i stvari za njenu porodicu počinju da izgledaju mnogo bolje. U filmu punom topline, ona shvata da, kad se jedna vrata zatvore, druga počnu da se otvaraju i da je budućnost svetla sve dok se drže zajedno na okupu. Uprkos svemu…

Benzinho, Brazil / Urugvaj / Nemačka, 2018, 95 min.
Režija: Gustavo Pizzi Scenario: Gustavo PizziKarine Teles
Uloge: Karine TelesOtávio MüllerAdriana Esteve

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: