Filmovi “Moje neveroatno leto sa Tec” i “Neobični“ biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 22. do 27. novembra.

Film “Moje neveroatno leto sa Tec”

Desetogodišnji Sem odlazi sa porodicom na odmor na ostrvo, međutim njegovi planovi o zabavi i avanturi padaju u vodu prvog dana , nakon što njegov brat padne i slomi nogu. Sem se već suočava sa činjenicom da će jednog dana, kao najmlađe dete, sigurno ostati sam u životu jer će svi stariji iz njegove porodice umreti pre njega i započinje sopstveni “trening samoće” tokom kog luta ostrvom nekoliko sati dnevno. Tada sreće i Tes, devojčicu koja deluje još “čudnije” od njega. Tes mu saopštava genijalni plan o pronalaženju svog biološkog oca. Ima samo jednu nedelju za svoj plan i odlučuje da bi Sem trebalo da joj pomogne. Letnji raspust kakav se samo može poželeti, u bajkovitoj zemlji peščanih dina, tamno plavih obala tirkiznog mora i usamljenih koliba razbacanih po ostrvu.

Režija: Stiven Vauterlod
Scenario: Anna Woltz, Laura van Dijk
Uloge: Sonny Coops Van Utteren, Josephine Arendsen, Tjebbo Gerritsma

Film “Neobični”

Dvadeset godina Bruno i Malik žive u odvojenom svetu, uz autističnu decu i tinejdžere. Njihova udruženja obučavaju mlade ljude iz opasnih četvrti da se brinu o onima koji su okarakterisani kao “izuzetno kompleksni“. Posebno partnerstvo za posebne ličnosti.

Režija: Olivier Nakache, Éric Toledano
Scenario: Olivier Nakache, Éric Toledano
Uloge: Vincent Cassel, Reda Кateb, Lyna Кhoudri, Hélène Vincent, Aloïse Sauvage

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments