Filmski program u Kulturnog centra Novog Sada

       

Filmovi “Umetnost vožnje po kiši” i “Bilo jednom… u Holivodu“ biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 31. avgusta do 4. septembra.

Film “Umetnost vožnje po kiši”

Zasnovan na bestseleru Garta Štajna, “Umetnost vožnje po kiši” je topla priča, koju priča duhovit filozofski nastrojen pas po imenu Enco (kome glas daje Kevin Kostner). Kroz svoju vezu s vlasnikom, Denijem Sviftom, vozačem Formule 1 u usponu, Enco ostvaruje duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike potrebne na trkačkoj stazi takođe mogu koristiti da se uspešno upravlja životnim putovanjem. Film prati Denija i ljubav njegovog života – njegovu ženu, Iv, njihovu malu ćerku Zoi i, na kraju, njegovog iskrenog najboljeg prijatelja, Enca.

Režija: Simon Curtis Scenario: Mark BombackGarth Stein Uloge: Kevin CostnerAmanda SeyfriedMilo VentimigliaMartin Donovan

Film “Bilo jednom… u Holivodu“

“Bilo jednom… u Holivodu“ je priča o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put da pronađu svoje mesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Anđelosu u vreme vrhunca hipi Holivuda. Glavni likovi u filmu Rik Dalton, bivša zvezda jedne vestern TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Klif But, u poslednjoj fazi zlatnog Holivuda bore se za uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne mogu da prepoznaju. Ali Rik ima poznatu komšinicu – Šeron Tejt…

Film visokih dometa koji je upravo počeo da puni svetske bioskope.

Režija: Quentin Tarantino Uloge: Leonardo DiCaprioBrad PittMargot RobbieKurt RussellAl Pacino

U nedelja, 1. septembar na repertoaru bioskopa Kulturnog centra u Novom Sadu naći će se i film “Nikad nedeljom” kao i manifestacija “Dan grčke kulture”.

“Dan grčke kulture”

Velika sala КCNS u 19 časova

Učestvuju:

• NVO ”TRANDAFILI”– izbor tekstova iz knjige “Jelini starog Novog Sada kao deo grčke dijaspore“ istoričara Miroslava Jovičina
• UDRUŽENJE “Queen“ iz Novog Sada – umetnički rukovodilac Atila Rozmaring
• Ženska pevačka grupa “ISКRE“ udruženja “Trandafili“ – umetnički rukovodilac Кristina Planjanin Simić
• Podela zahvalnica

Film “Nikad nedeljom”

Film govori o Amerikancu koji pokušava da nađe smisao svog života. Potragu počinje u Grčkoj, kolevci zapadne filozofije, gde upoznaje mladu, lepu Ilju, prostitutku, koju želi da izvede na pravi put. Ali, uviđa da je ona u suštini srećna osoba, srećna sa svojim zvanjem… i koja je pronašla smisao svog života.

Film je doživeo neverovatan uspeh širom sveta, posebno Melina Merkuri, koja je otpevala lajtmotiv, pesmu Deca Pireja. Film je nominovan za pet Oskara, a osvojio je Oskara za najbolju originalnu pesmu. To je prvi put da je jedan strani film dobio Oskara. Film je snimljen u Pireju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments