Foto: Fondacija "Svetozar Miletić"

Tribina “Branili smo Srbiju!”, povodom obeležavanja 24 godine od početka bitke na Košarama, biće održana u Pančevu u nedelju, 9. aprila u 18 časova u prostorijama ogranka fondacije “Svetozar Miletić” u Pančevu

Cilj tribine je obeležavanje početka oružanog sukoba pripadnika Vojske Jugoslavije sa pripadnicima terorističke organizacije OVK koja je bila podržana od strane regularne vojske Albanije i pripadnika NATO.

Obeležavanjem 9. aprila negujemo sećanje na borce koji su svojim životima branili Srbiju, jer samo ako poštujemo svoju istoriju možemo da gradimo budućnost.

Govornici na tribini su:

1. Milorad Stupar penzionisani general-major i magistar političkih nauka, prvi komandant 72. brigade za specijalne operacije i načelnik Uprave pešadije Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore, a sada predsednik udruženja Prijatelji 72. specijalne.

2. Duško Šljivančanin, penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije. Bio je komandant 53. graničnog bataljona Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije tokom bitke na Košarama.

-Biće nam zadovoljstvo da Vas ugostimo u prostorijama Fondacije ,,Svetozar Miletić” u Pančevu, Dimitrija Tucovića 4- navodi se u pozivu za tribinu.

vojvodinauzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments