Tim za podsticanje imunizacije novosadske omladine juče je, u prostorijama Gradske kuće, održao svoj prvi sastanak, kojim je zvanično otpočeo rad. Okupljene organizacije u narednom periodu radiće na edukaciji mladih o vakcinaciji, ali i promociji važnosti ovog čina na generalnom zdravstvenom planu.

Sastankom je predsedavao Damjan Ničić, saradnik gradonačelnika za omladinu i IT sektor, dok su među prisutnima bili član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, predstavnici OPENS-a, EXIT-a, NOF-a, direktor turističke organizacije grada Branislav Knežević, kao i stručni saradnici iz oblasti kulture, turizma, odnosa s javnošću i medija.

Ovo telo imaće zadatak da kreira i realizuje kampanju sa ciljem imunizacije omladine, koja u Novom Sadu, kao univerzitetskom centru, igra važnu ulogu u opštoj borbi sa pandemijom korona virusa.

Tim će, po uzoru na uspešna rešenja koja su primenjena u naprednim zemljama sveta, uložiti napore da pojednostavi i ubrza imunizaciju mladih, ali i da angažuje stručan kadar koji će kroz niz tribina i drugih aktivnosti, dati odgovor na sve nedoumice u vezi sa samim činom vakcinacije. Takođe, tim će mladima predstaviti sve prednosti koje su u uskoj vezi sa vakcinacijom, sa posebnim akcentom na putovanje u inostranstvo, uzimajući u obzir nadolazeću sezonu letnjih putovanja.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments