(FOTO) 10. jubilarni ARLEMM gostuje u Novom Sadu

       

U Porti Katoličke crkve u Novom Sadu u ponedeljak, 10. juna otvorena je izložba fotografija Umetnički karavan, koja prikazuje prvih deset godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije.

Izložbeni karavan je krenuo na svoj put iz Beograda, a do avgusta će proći kroz deset gradova Srbije – koji simbolično označavaju deset godina postojanja manifestacije. Ujedno izložba označava i početak manifestacije ARLEMM 2019, na kojoj će jedan od glavnih izvođača i predavača biti violinista Stefan Milenković.

Dešavanja sa 10. jubilarnog ARLEMM-a biće prenošena uživo putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da prate koncerte i ostale sadržaje manifestacije na Telenorovom YouTube kanalu.

Edukativi i koncertni programi manifestacije ARLEMM održavaju se u Arilju od 20. juna do 4. avgusta. I ove godine ARLEMM 2019 čine tri celine: “ARLEMM Umetnički karavan” – izložba fotografija koja je osmišljena sa željom da se kvalitetne umetničke vrednosti promovišu širom zemlje. Karavan je krenuo na svoj put kroz Srbiju iz Beograda, prolazi kroz Novi Sad, Čačak, Užice, Zlatibor, Požegu, Ivanjicu – i stiže u Arilje na dan otvaranja manifestacije ARLEMM 2019, a u avgustu posećuje Valjevo i Kosjerić. Izložbu koja je organizovana prošle godine, posetilo je više od 500.000 ljudi.

ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival (20. jula – 4. avgusta) je jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih.
Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

Sa više od 80 održanih edukativnih radionica, 130 koncerata i 3000 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Arilje, Sokoja, kompanija Extreme intimo i Telenor.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: