Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas, 18. novembra u Gradskoj kući ambasadorku Portugala u Srbiji NJ.E. Mariju Virdžiniju Mendez da Silva Pinu.

On joj je poželeo dobrodošlicu u aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i naglasio da Novi Sad mnogo ulaže u međunarodnu saradnju i jačanje veza sa drugim gradovima širom sveta, jer teži da dobra iskustva i modele rešavanja važnih pitanja, iz drugih uspešnih sredina primeni u svojoj.

Ambasadorka Da Silva Pina je zahvalila na gostoprimstvu i izrazila uverenje da će se dobri odnosi ambasade Portugala u Srbiji i Grada Novog Sada nastaviti, ali i intenzivirati na polju kulture, a da je fokus njenog rada, kao novopostavljenog ambasadora, na jačanju ekonomske i privredne saradnje sa svim gradovima u Srbiji.

Dvoje zvaničnika razgovrali su i o saradnji u oblasti turizma, a dogovoreno je da se na polju kulture u budućnosti radi na organizovanju zajedničkih manifestacija i programa kulturne razmene.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović upriličio je prijem za ambasadorku Portugalije Mariju Viržiniju Mendes da Silvu Pinu.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi istaknuto je da postoji veliki potencijal za osnaživanje ekonomskih veza, saradnje u okviru univerziteta i u oblasti kulture.

“Od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Portugalije prošlo je 137 godina. Dobri odnosi naše dve zemlje odlična su osnova za uspostavljanje i unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Brojne su mogućnosti za saradnju, i mi želimo da budemo što konkretniji, posebno u jačanju ekonomskih veza”, kazao je predsednik Mirović.

“Želim da iskoristim svoj mandat u Srbiji i dovedem investitore iz Portugalije”, izjavila je ambasadorka Da Silva Pina i istakla da postoje zainteresovani investitori za ulaganje u AP Vojvodini.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments