(FOTO) Astronomski kamp “Letenka 2018”

       
Foto: facebook.com/AstronomskiKampLetenka

Astronomski kamp “Letenka” 18. po redu, ove godine počinje 19. jula, a završava se 22. jula na sportskim terenima Letenke na Fruškoj gori. Ove godine kamp se organizuje kao sastavni deo IPA projekta “VoBaNISTA”.

Astronomski kamp na Letenki je kamp za popularizaciju nauke, pre svega astronomije. Kamp organizuje Astronomski magazin uz pomoć prijatelja i to od 2001. godine.  Od 2006. Kamp finansijski pomaže Porkajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj (od prošle godine preimenovan u Sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost) , kao i PMF u Novom Sadu.

Program kampa je vrlo raznovrsan i sastoji se od niza predavanja, radionica, demosntracija, prezentacija, tribina itd. Iako ima i stručnih predavanja, većinom su ona popularna i razumljiva za svakog sa srednješkolskim znanjem. Sem toga, teme predavanja su uvek zanimljive i aktuelne. Neki programi imaju takmičarski karakter (takmičenje u otkrivanju određenih nebeskih objekata, astronomski kviz…).

Zavisno od broja učenika osnovnih škola organizatori kampa obezbeđuju i poseban program za osnovce. Potrebno je da se dolazak najavi kako bi se ceo kamp bolje organizovao.

U kampu dobijate uređen prostor za vaš šator, sanitarni čvor, tuš, ID karticu, dobar program i Usluge servisnog tima koji dočekuje goste i uvek im je na usluzi.

Kamp je besplatan, a sve dodatne informacije možete dobiti na zvaničnoj stranici kampa.

Autor: nsuzivo.rs/astronomija.org.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments