Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu dobro napreduju, te istakao da će uz koordinaciju sa Vladom Republike Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima ovaj objekat, od 30 000 kvadratnih metara, biti završen do školske 2019/2020. godine.

„Ovo je veliki objekat i velika zajednička investicija, koju će koristiti Fakultet tehničkih nauka, start-ap kompanije i naučni instituti čiji je osnivač Pokrajinska vlada“, rekao je predsednik Mirović nakon obilaska gradilišta budućeg Naučno-tehnološkog parka.

On je dodao da je izgradnja ovog objekta višestruko značajna, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i start-ap projekata.

„Cilj nam je da radove završimo u planiranom roku i da poslovanje Naučno-tehnološkog parka doprinese celokupnom ekonomskom razvoju AP Vojvodine i Srbije“, naveo je predsednik Mirović i istakao da očekuje da će za opremanje objekta sredstva biti izdvojena iz budzeta Grada Novog Sada.

Izvor: vojvodina.gov.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments