(FOTO GALERIJA) TRKE NA MIŠELUKU: Trka Velika nagrada Novog Sada 2018. uspešno je završena

       

Na legendarnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu, pred više od 10 hiljada ljubitelja adrenalina i brze vožnje, danas je uspešno završena Velika nagrada Novog Sada.

POGLEDAJTE JOŠ: (FOTO) INCIDENT NA MIŠELUKU: Jugo se zapalio na trkačkoj stazi

Ovo je prva trka u sezoni na kružnim stazama u kalendaru Sportskog auto karting saveza Srbije. Ukupno 88 vozača takmičilo se u 8 trka, a najatraktivnija takmičenja bila su u Klasi 1600 i Nacionalnoj klasi mali N.

“Trka na Mišeluku ima višestruki značaj za Novi Sad i grad je i ove godine pokrovitelj takmičenja. Osim što okuplja veliki broj ljudi, ovo takmičenje je značajno i za razvoj automobilskog sporta” – istakao je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin, koji je svečano otvorio današnje takmičenje.

Na Velikoj nagradi Novog Sada gostovao je i naš proslavljeni vozač Dušan Borković, koji je istakao da je “Mišeluk mesto gde se uvek rado vraća“. – “Ovde sam počeo da vozim karting davne 1994. godine i ovo je staza na koju uvek volim da dođem i da budem deo ove važne manifestacije” – istakao je Borković, poželevši sreću takmičarima u predstojećoj sezoni.

Posle više godina Velika nagrada Novog Sada je imala međunarodni karakter, a takmičili su se vozači iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

 

Ovo su pobednici po klasama:

Klasa 3 – Dragan Filipović, AKSK Crvena Zvezda
Klasa Hibrid – Časlav Tošić, AKSK Crvena Zvezda
Klasa 4 – Radoslav Vukosavljević, ASK KG07
Klasa 5 – Jasmin Hrnić, AK Crankshaft
Klasa 7 – Nemanja Milovanović, GM Racing
Klasa 8 – Dragan Stojković, AMKK Verba Sport
Fića kup 1 – Marko Pavlović, ASK Šampion
Fića kup 2 – Aleksandar Radisavljević, Sport Brothers
Klasa mali N – Vladimir Đurović, Herc

Kompletni rezultati svih trka mogu se videti na OVOM LINKU

Sledeća trka na kružnim stazama u sezoni je na stazi Zalužani kod Banja Luke, 16. i 17. juna.

Autor: nsuzivo.rs/Automoto klub 021

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena Liman 2
03/06/2018 22:40

Ua za sve motorase koji se okupljaju na Miseluku i proizvode nevidjenu buku u ovom gradu, ne znam kako se to dozvoljava. Ne proizvode svi buku ali neki koji prolaze i koje slusam svako vece kao da ispaljuju bombe. Protest za sve motorase koji smetaju gradjanima Novog Sada! Svi normalni uzivajte u svom sportu, hobiju, radite sta hocete dokle god ne remetite mir koji je vec dovoljno narusen.