Grad Novi Sad će u dve budžetske godine, ovoj i sledećoj, iz kase izdvojiti 315 miliona dinara za uređenje Pozorišnog trga.

Odluka da Novi Sad sam finansira ovaj projekat je doneta pošto je Pokrajina uskratila 150 miliona dinara koje je Grad trebalo da dobije preko Uprave za kapitalna ulaganja, a zbog manjka u budžetu Vojvodine usled krize izazvane epidemijom virusa korona.

Vrednost radova varirala je tokom proteklih meseci, piše Radio 021. Grad je uređenje Pozorišnog trga u decembru procenio na 290.833.333 dinara, zatim je odlučeno da će i Pokrajina dati sredstva, pa su u martu radovi poskupeli na na 444.890.800 dinara, da bi sada, kada se Pokrajina povukla, uređenje okoline SNP-a bilo procenjeno na 315.071.239 dinara.

Foto: ekapija.com

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je, kako se 021.rs uverio, posle informacije da je Pokrajina uskratila novac navela da je “na osnovu predmera i predračuna iz Tehničke dokumentacije smanjena ukupna procenjena vrednost” radova, iako su oni zapravo skuplji za više od 24,2 miliona nego prema prvobitnom proračunu iz decembra”.

Tek po završetku tendera znaće se koliko će radovi tačno koštati.

Foto: ekapija.com

Dnevnik je pisao da bi u avgustu moglo početi sređivanje Pozorišnog trga, Uspenske ulice i dela prolaza do polukružnog trga, između Apolo centra i SNP-a.

Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za prvu fazu uređenje dela gradskog jezgra, a svi radovi moraju biti završeni za najviše 270 kalendarskih dana. Rok za podnošenje ponuda je 25. jun, a 25 dana nakon toga biće donta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka.

Izvor: eKapija

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments