Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na održavanju objekata putne privrede u naselju Kovilj.

Poslednjih nekoliko dana, izvršeni su radovi na ukupnoj površini od 6 600 kvadratnih metara i to u sedam ulica: 7. Juli, Branka Radičevića, Partizanskoj, Ukrajinskoj, Laze Kostića i Ribarskoj, a posao u ulicama Ada, Toze Markovića i Proleterskoj biće završen u narednih nekoliko dana. U okviru ovih radova na sanaciji kolovoza, izradom bankina i upojnih zemljanih kanala rešen je problem zadržavanja atmosferskih voda na kolovozu. Pored navedenih radova, biće popravljene pešačke staze u ulicama Jovana Rajića i Jovana Ćuluma.

Vrednost ove investicije je 28 miliona dinara, dakle samo za putnu privredu, a sve što radimo u koordinaciji je sa MZ Kovilj i žiteljima, i zahvaljujem im se na podršci i saradnji. Poslednje četiri godine Grad je u ovo mesto uložio preko 300 miliona dinara, počevši od izgradnje prečistača, završetka kanalizacione mreže, pa do sređivanja puteva, javne rasvete, i rešavanja drugih komunalnih pitanja. Čekamo 8. avgust i otvaranje ponude za parterno uređenje centra, vredno preko 41 milion dinara, jer cilj nam je da se Koviljčani osećaju kao ravnopravni građani Novog Sada. Radimo i nastavićemo da radimo na rešavanju problema atmosferske kanalizacije u donjem delu Kovilja, a to naselje uključeno je i u programe Evropske prestonice kulture, pa će biti obuhvaćeno projektom ”Urbani džepovi”, to jest uređenjem malih urbanih celina. Pred nama je veliki zadatak da proširimo kapacitete vrtića u Kovilju. Nažalost, neki naši prethodnici izgradili su vrtić bez dozvola, i sada smo u postupku legalizacije postojećeg objekta, a kasnije će uslediti i proširivanje prostora jer za to postoji potreba. To je znak da Kovilj živi i raste, a namera je da iskoristimo njeogov turistički potencijal, kao autentičnog bačkog sela, koje se nalazi na koridoru deset, i ima sjajne prirodne potencijale, ali je i rodno mesto Laze Kostića – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je takođe rekao da je Grad pomogao obnovu prostorija FK ”Šajkaš” u Kovilju, jednog od najstarijih klubova u našoj zemlji, koji je dugo bio zapostavljen, a sada uspešno ponovo funkcioniše.  Inače, u toku su pripremne aktivnosti za izgradnju atmosferske kanalizacije u slivovima ulica Ribarske i Duška Vickova, ali i za izgradnju javnog osvetljenja okretnice u Ulici Jovice Pavlice u Kovilju.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Будисаву поводом завршетка изградње канализације отпадних вода (Слив 1 и Слив 4) у том приградском насељу. Каналаизациона мрежа се састоји од 7 800 m, а изграђена је у улицама: Каћкој, Цара Душана, Омладинској, Војвођанској, Вука Караџића, Пионирској, Петефи Шандора, Војвођанских бригада, Дожа Ђерђа, Школској, Прњаворској, Петра Драпшина и Шајкашкој. #gradnovisad #gradonacelnikmilosvucevic #izgradnja #kanalizacionamreza #budisava

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik) on

Predsednik MZ Kovilj Mladen Vernački zahvalio se gradonačelniku uručivanjem počasne povelje i slike mlade umetnice iz tog mesta, što je, kako  je rekao, bio predlog samih građana.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments