Slučajevi nesavesnog bacanja smeća, te ostavljanja starog nameštaja i ostalih predmeta i materijala na ulicama veoma su česti u Novom Sadu.

PROČITAJTE: Napravili divlju deponiju u blizini vrtića da ne bi nosili smeće 150 metara dalje

I pored postavljenog kontejnera u Čika Stevinoj ulici građani bacaju svakog dana smeće pored i na taj način svakodnevno prave deponiju.

Prema rečima pojedinih stanara ove ulice svakog dana oseti se nesnosan smrad ovog smeća koje se nakupi u toku dana, iako radnici JKP “Čistoće” redovno odnose smeće. Pojedinci bacaju smeće pored kontejnera, iako je jedan od dva, potpuno prazan, jer ih prema rečima stanara “mrzi da otvore poklopac kontejnera i ubace smeće”. Posebno je problematično ukoliko padne kiše, jer se  smeće razlije po celoj ulici.

Ovakvi slučajevi nesavesnog bacanja smeća veoma su česti u našem gradu i na pojedinim mestima stvorene su divlje deponije. Takav primer je i deponija u ulici Lukijana Mušickog gde su pored kanti za smeće, bačene roletne, kante i slično.

Apelujemo na građane da ne prave divlje deponije jer na taj način prave ekološki problem sebi i svojim sugrađanima!

Autor: nsuzivo.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
21/08/2018 11:22

Nisu to nesavesni gradjani,to je stoka a hoce u Evropu.

fergguji
21/08/2018 11:30

U Dana Kisa i u Tolstojevoj situacije u kojoj nema ovakvog otpada pored kontejnera su prava retkost. Treba ili edukovati ljude kako se pravilno odlaze ovakav otpad ili kaznjavati, jer postajemo Indija…