(FOTO) Ispuštena zagađena tečnost u kanalizaciju

       

Na ulivnom bazenu, prečistača otpadnih voda u Rumenki, juče, 26. marta, pojavilo se oko pola kubika zauljene tečnosti, najverovatnije mašinski prerađenog ulja, radnici JKP “Vodovod i kanalizacija”, su zagađenu materiju uspešno uklonili iz bazena, u spremnik za pražnjenje septičkih jama.

Količina otpadne materije nije bila velika, pa su zaposleni imali gde da je lageruju, da ne bi tako toksična otišla u Kanal DTD.

Ovakve zagađene tečnosti mogu da oštete prečistač i trajno ugroze njegov rad, pogotovo ako se pojave u većim količinama. Postrojenje u Rumenki postoji nekoliko godina i prvi put se dešava da je neko iz ovog prigradskog naselja direktno u kanalizaciju prosuo ovakvu materiju koja se svakako ne odlaže u kanalizacioni sistem. JKP “Vodovod i kanalizacija“ ima postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i u Kovilju i Stepanovićevu, pa se očekuje da će žitelji ovih naselja biti i ubuduće obazrivi. Takođe, poremećaj u radu malih prečistača može da izazove i direktno spajanje oluka s objekata na fekalnu kanalizaciju, koje pritom prouzrokuje plavljenja javnih površina tokom obilnijih padavina, što nije redak slučaj u prigradskim naseljima.

Slučaj je prijavljen nadležnim službama, a JKP “Vodovod i kanalizacija“ još jednom apeluje na sve sugrađane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnosti i bacaju predmete u kanalizaciju, kojima tu nije mesto ni po jednom osnovu. Takvi necivilizovani potezi mogu da dovedu do ozbiljnih problema, pa čak i katastrofa.

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Petar

Pogledajte kakav otpad ispušta štamparija u ulici Vojvode Mišića u Sremskoj Kamenici direktno u potok koji se malo niže uliva u Dunav kod Crkve.
To rade godinama unazad.