Od početka festivala “Egzit“, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JКP “Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima oko 50 tona smeća na gradsku deponiju.

Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave odnešen je u reciklažni centar na dalju separaciju i preradu. Na 23 lokacije na tvrđavi prvi put su postaljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Sva četiri festivalska dana ovi kontejenri su bili prepuni plastičnih čaša.

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Egzita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 100 radnika JКP “Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 150 zaposlenih u JКP “Čistoća“.

Njihov posao završetkom Egzita nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. Tada će biti najviše aktivnosti oko sakupljanja preostalog rasutog otpada.

Higijena u celom gradu, tokom trajanja Festivala Egzit bila je u svakom momentu na visokom nivou.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments