Oružje koje je zaplenjeno od pevačice Radojke Kecman (25) i njenog prijatelja Slobodana Živkovića (59) namenjeno je za profesionalne likvidacije, a sumnja se da su u vlasništvu opasnog crnogorskog klana

Sprovođenje istrage

Radojka i Slobodan su, inače, privedeni u Više javno tužilaštvo radi saslušanja, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.
– Osumnjičeni se terete za nedozvoljeno držanje oružja. Tužilaštvo je naložilo sprovođenje istrage – kratko su rekli u subotičkom tužilaštvu, ne želeći da otkriju kako su se Kecmanova i Živković branili na saslušanju.

Policija je, inače, prilikom pretresa Radojkinog stana pronašla dve automatske puške, dok je kod Živkovića u Bajmoku otkriveno još 11 automatskih pušaka, kao i 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje sa deset prigušivača i veća količina municije.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, sve ukazuje na to da je zaplenjeno oružje samo deo arsenala “škaljarskog klana”, koji je raspoređen na više lokacija u “štek” stanovima u Srbiji.

13 automatskih pušaka
11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje
10 prigušivača

Puške su bile premazane lakom kako bi posle naručene likvidacije, prilikom spaljivanja, lakše izgorele, a sve u cilju da se unište biološki tragovi na njoj. To su, prema operativnom podacima, već radili pripadnici “škaljarskog klana”, zato se i sumnja da oružje pripada njima. Nema nekih indicija da je pevačica neki bitan član ove kriminalne grupe, baš naprotiv. Najverovatnije je nagovorena da pričuva to oružje, a da nije ni znala kome pripada i za šta je namenjeno. Za drugog osumnjičenog, njenog prijatelja Živkovića, još je sve u fazi istrage i proveravaju se svi njegovi kontakti , navodi sagovornik Informera.

Rat zbog kokaina

Podsetimo, “škaljarski klan” je u brutalnom mafijaškom ratu sa suprotstavljenim crnogorskim “kavačkim klanom”.

Oni su nekad bili jedan moćan narko-klan, koji se pocepao 2014, nakon nestanka pošiljke od 300 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji. Usledila je serija naručenih ubistava, u kojima je poslednjih godina ubijeno na desetine ljudi u Srbiji i u regionu.

Autor: Informer.rs, nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Firma
23/10/2019 11:36

Pravda za Radu

Drug Ilija
23/10/2019 12:53

Jedva čekam da čujem na koliko će da odrobija..ovo bez 10-15 godina robije nema šanse da prođe…a verujem da će biti objavljeno pa da znamo po čemu da se ravnamo…a i da vidimo da je naše pravosuđe rešeno da iskoreni kriminal…

miki
24/10/2019 18:19

Pevacica ili starleta koja uzima 300 evra za pola sata???Hmmm ajd da vidimo kada izlazi i dobija nanogicu na par meseci….

Postenje
25/10/2019 10:55

Već su je pustili