(FOTO) Ledena šuma ove sezone okupila 37.000 posetilaca

       

Sinoć je u Dunavskom parku, zabavnim programom i spektakularnim vatrometom obeleženo zatvaranje treće manifestacije Ledena šuma, koja je ove sezone održana u Novom Sadu u periodu od 7. decembra do 20. januara.

Tokom 45 dana trajanja, Ledena šuma je okupila 37.000 posetilaca a u okviru besplatnih programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano više od 50 novosadskih izvođača koji su se publici predstavili svojim umetničkim, zabavnim, kulturnim i edukativnim sadržajima.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na klizalištu u Dunavskom parku bili su omogućeni i besplatni termini za najmlađe posetioce a realizovane su i humanitarne akcije i programi saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama iz Vojvodine i Srbije.

U sastavnoj ponudi Ledene šume i ove godine našao se i zimski bazar – Snežni grad, kao izložbeno-prodajni prostor u okviru koga se posetiocima predstavilo 20 lokalnih umetnika, zanatlija i proizvođača vojvođanske hrane, slatkiša i zimskih delikatesa.

Tradicionalni doček Dečije Nove godine upriličen je 31. decembra, u dnevnom terminu, kada je uz gradski novogodišnji maskenbal i bogat i raznovrstan kulturno-zabavni program iz Dunavskog parka pušteno više od hiljadu balona.

Uzevši u obzir da Ledena šuma predstavlja mesto susreta svih generacija, uz podršku grada Novog Sada, kompanije Jaffa iz Crvenke, Turističke organizacije Novog Sada, Fondacije 2021, Saveza udruženja Omladinske Prestonice Evrope Novi Sad – OPENS 2019 i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnji program manifestacije ponudio je posetiocima jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments