Foto: Grad Novi Sad

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, direktorom policije Vladimirom Rebićem i načelnikom Policijske uprave Novi Sad Slobodanom Malešićem i sa njima razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u gradu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je veoma zadovoljan sadržajnim sastankom na kojem su razmotrene najaktuelnije teme i apostrofirane urgentne stvari, a to je pre svega pitanje bezbednosti građana.

“Pričali smo o tome šta je to što policija još može da uradi na teritoriji Novog Sada i Južno-bačkog upravnog okruga, kako bi se građani osećali sigurnije, bezbednije, a time i zadovoljnije. Rekao bih da je saradnja Grada i Policijske uprave opet na visokom nivou, kakva i treba prirodno da bude, jer je naša obaveza da sarađujemo i pomažemo jedni drugima. Razgovarali smo i o velikim infrastrukturnim projektima, pre svega o policijskoj stanici Stari grad u Radničkoj ulici, ali i o rekonstrukciji policijske stanice na Detelinari i o objektu u Ulici kralja Petra I. Dakle, naša zajednička ideja je obuhvaćena kroz cilj da građani budu bezbedniji i verujem da će Novosađani vrlo brzo osetiti sve napore koje policija već preduzima”, istakao je Miloš Vučević.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je prilikom obilaska Policijske uprave u Novom Sadu, da je policija uvek u službi građana i da će posebno insistirati na borbi protiv uličnog kriminala i narko-dilera.

“Mi smo servis svakog građanina naše zemlje i svi stanovnici Novog Sada imaju pravo da se osećaju dobro, da budu sigurni i bezbedni. Policija vodi računa o svim oblicima kriminala i svaki od njih je podjednako opasan, ali ono na čemu posebno insistiramo je ulični kriminal, narko-dileri, sve ono što pogađa običnog čoveka, što život čini nemogućim ukoliko se sa takvim kriminalom ne izborimo. Država će se izboriti sa uličnim kriminalom, narko-dilerima, reketom, uličnim nasiljem, a policija će dati sve od sebe da se te pojave svedu na minimum. U tome imamo veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade, gradonačelnika Novog Sada. Upravo zbog toga sam siguran da će Novi Sad biti mnogo bezbedniji, iako se već sada osećaju pomaci u odnosu na neko ranije vreme”, rekao je Vulin.

Ministar Vulin je naglasio da je zahvalan Gradu na velikim ulaganjima u standard pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i bolje uslove njihovog rada i na tome što je taj grad uvek tu za svoju policiju.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Boban
10/11/2020 22:48

Nerazumem kukajte za veliki broj a vi se opusteno rukovajte.