(FOTO) Napreduju radovi na obnovi glavne ulice u Kaću

       

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i izvršni direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Stojisavljević posetili su Кać povodom radova na putnoj infrastrukturi u tom naselju.

Naime, to javno preduzeće investiralo je u rehabilitaciju kolovoza puta kroz naselje Кać, u dužini od 4700 metara, a Grad Novi Sad, putem Uprave za građevinsko zemljište i investicije, finansirao je radove na zaštiti tog kolovoza od atmosferskih voda, na profilisanju i kopanju putnih kanala celom dužinom.

“Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, resornog ministarstva i JP ‘Putevi Srbije’ u više delova Novog Sada su u toku obnove regionalnih puteva koji su u nadležnosti države. U prilici smo da vidimo rekonstrukciju glavnog puta u Кaću, odnosno radove koji uveliko traju od juna. Uloženo je oko 133 miliona dinara za oko 4,7 kilometara kolovoza, a pored Кaćana, veliki broj građana prolazi ovuda i koristi Ulicu Кralja Petra Prvog kao ulazno-izlazni pravac u grad. Hvala JP ‘Putevi Srbije’ koje istovremeno radi i rekonstrukciju glavnog puta kroz Futog u vrednosti od oko 120 miliona dinara. Takođe, počeli su radovi i na pripremi za sređivanje Preradovićeve ulice u Petrovaradinu i to od Tekija ka velikoj raskrsnici u toj ulici. Mislim da ćemo sa ovim preduzećem dogovoriti i rekonstrukciju glavne ulice u Petrovaradinu, skroz do Beogradske kapije, imajući u vidu da je Grad uredio put sve do tvrđave”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Izvršni direktor JP “Putevi Srbija” Zoran Stojisavljević je istakao da je Vlada Republike Srbije obezbedila sredstva da se znatno poboljša i unapredi putna infrastruktura.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata koje u ovom trenutku sprovodi JP ‘Putevi Srbije’, a mi trenutno pratimo čak 157 projekata ovakve vrste na teritoriji zemlje, predračunske vrednosti oko 16 milijardi dinara. Uređenje prolaza kroz Кać je započeto 16. juna, a biće završeno do kraja avgusta, kao što je predviđeno dinamičkim planom”, rekao je Stojisavljević.

Prilikom obilaska, gradonačelnik Miloš Vučević je predstavio i druge radove na održavanju putne privrede u Кaću i najavio planirane investicije u gradu.

“Iako je Кać jedno od komunalno najuređenijih mesta, u razgovoru sa građanima saznajemo nove probleme, zahteve i izazove koje pred nas postavljaju Кaćani. Ove godine kreće rekonstrukcija i proširenje obdaništa u Кaću i za to će biti izdvojeno 60 miliona dinara. U ovom trenutku, traju radovi na asfaltiranju kaćkih ulica, trotoara i pešačkih staza u vrednosti od 35 miliona dinara, koje finansira Grad, a ove godine nas očekuje i rekonstrukcija MZ ‘Кać’. Posle toga nas čeka ulaganje u Кlub penzionera, ali i rešavanje problema sa atmosferskom kanalizacijom i fiskulturnom školskom salom koja je u lošem stanju. Do sada smo rekonstruisali staru školu u Кaću i kompletno završili kanalizaciju u Petrovdanskom naselju. Veoma nas je obradovala vest koju je predsednik Vučić najavio, a koja je vezana za ulaganje države u kanalizaciju i vodovod u svim gradovima i opštinama. Cifra koja se spominje za Novi Sad je zaista impresivna i iznosi 127 miliona evra. Pored toga, država će uložiti ogromna sredstva i u sređivanje puteva u celoj zemlji, od čega će Novi Sad takođe imati koristi”, rekao je gradonačelnik Vučević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments