(FOTO) Novi Sad glumio Beč, sutra se nastavlja snimanje serije Senke nad Balkanom

       
Sneke nad Balkanom Snimanje serije Datum : April 09.2019. Rubrika: Novosadska Mesto: Novi Sad Foto: Filip Bakic©

Snimanje popularne domaće serije „Senke nad Balkanom“ nastavljeno je danas u centru Novog Sada, koji je za potrebe filmadžija pod dirigentskom palicom Dragana Bjelogrlića poprilično adekvatno odglumio Beč.

Sneke nad Balkanom
Snimanje serije
Datum : April 09.2019.
Rubrika: Novosadska
Mesto: Novi Sad
Foto: Filip Bakic©

Naime, možda Novosađani i nisu neke Bečlije, ali su se zato fasade u neoklasicističkom stilu starog gradskog jezgra sasvim solidno snašle u ulozi austrijske prestonice, te je tako deo Trga slobode u tren oka pretvoren u baštu bečkog kafe-bara za potrebe snimanja.

 

Ispred Gradske kuće su parkirana tri autentična automobila iz tridesetih godina 20. veka, svuda okolo glumci u kostimima iz istog perioda, dok je trgom prolazio čuveni bečki fijaker u koji su upregnuti beli konji i sve je to izazvalo nemalu pažnju i interesovanje slučajnih i namernih prolaznika.

Sneke nad Balkanom
Snimanje serije
Datum : April 09.2019.
Rubrika: Novosadska
Mesto: Novi Sad
Foto: Filip Bakic©

Ali neki su se uludo ponadali da će okusiti svojih pet minuta slave jer su uloge odavno podeljene, tako da nije bilo mesta ni za nove statiste pokupljene sa lica mesta.

Zanimljivo, verovatno najveću pažnju među zvezdama serije pobudio je hrvatski glumac Bojan Navojec, koji u Senkama tumači Antu Pavelića, u to doba advokata, a kasnije poglavnika zloglasne Nezavisne države Hrvatske (NDH).

Sve u svemu, Novi Sad se makar na trenutak vratio u neku romantičniju prošlost i bilo je prijatno videti ga u ulozi Beča.

Prema rečima Bjelogrlića, filmska ekipa će se još neko vreme zadržati u Novom Sadu, tačnije, narednih dana se seli na Petrovaradinsku tvrđavu, gde će nastaviti snimanje u Hotelu „Leopold“.

Autor: Dnevnik.rs

Foto: Filip Bakić/Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments