(FOTO) Obnovljen Sentandrejski most

       

Potpunom rekonstrukcijom Sentandrejskog mosta poboljšani su uslovi za bezbednije odvijanje saobraćaja na ovom veoma frekventnom putnom pravcu. S obzirom na to da su završeni svi predviđeni radovi i izvršeno ispitivanje nosivosti, Sentandrejski most će sutra, 30. marta, u popodnevnim časovima, biti pušten u saobraćaj.

U okviru radova na donjem stroju mosta, obavljena je rehabilitacija stubova, sanacija glavnog nosača, čišćenje unutrašnjeg dela sanduka i ugradnja novih kablova, čime je ojačana konstrukcija mosta. Na samom mostu zamenjen je asfalt na kolovozu, izgrađene su nove pešačke staze, hidroizolacija i slivnici, postavljena nova zaštitna (pešačka) i odbojna ograda, obeležena horizontalna i vertikalna signalizacija i izgrađeno novo javno osvetljenje kandelaberskog tipa.

Sem toga, obavljeni su i radovi na prilaznim kolovoznim konstrukcijama, gde je izvršena rehabilitacija saobraćajnice u delu do skretanja ka BIG-u i do kružne raskrsnice sa klisanske strane, a te radove je sopstvenim sredstvima finansiralo JP “Putevi Srbije“.

Obnova Sentandrejskog mosta neodvojiva je od drugog kapitalnog projekta, a to je rekonstrukcija Sentandrejskog puta, koja je trenutno u toku. Realizacijom tih značajnih investicija doprineće se kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u ovom delu grada i postići će se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Кlisa, Slana bara i Vidovdansko naselje.

Napominjemo da, zbog izuzetne saobraćajne opterećenosti i proširenja Sentandrejskog puta, postoji potreba za izgradnjom novog Sentandrejskog mosta, neposredno uz postojeći, a za ovaj tzv. “most blizanac“ trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije.

Rekonstrukcija je obavljenja zahvaljujući zajedničkom ulaganju Grada Novog Sada i Javnog preduzeća “Putevi Srbije“.

Autor: nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Putnik
29/03/2019 16:07

Ako je sanacija starog trajala tako dugo mogu misliti koliko će trajati izgradnja novog mosta koji nije ne znam kakvo arhitektonsko čudo nego klasičan prelazni preko kanala.

Nenad
29/03/2019 16:54

I sada nakon rekonstrukcije mosta umesto dve trake imamo čak dve trake.

Mladen
29/03/2019 21:26

Ljudi manite se hvala Bogu pa je zavrsen da se ne patimo vise bar mi stanovnici Klise i okolnih naselja. Sad bi doduse mogli da presvuku Temerinski most i srede one spojeve gde strce metalni delovi. Naravno nemojte da traje duze od mesec dana, ako je ikako moguce.

Rope
29/03/2019 22:17
Reply to  Mladen

E samo nek pocnu Temerinski most pa mogu da se besim!