(FOTO) Obnovljen Sentandrejski most

       

Potpunom rekonstrukcijom Sentandrejskog mosta poboljšani su uslovi za bezbednije odvijanje saobraćaja na ovom veoma frekventnom putnom pravcu. S obzirom na to da su završeni svi predviđeni radovi i izvršeno ispitivanje nosivosti, Sentandrejski most će sutra, 30. marta, u popodnevnim časovima, biti pušten u saobraćaj.

U okviru radova na donjem stroju mosta, obavljena je rehabilitacija stubova, sanacija glavnog nosača, čišćenje unutrašnjeg dela sanduka i ugradnja novih kablova, čime je ojačana konstrukcija mosta. Na samom mostu zamenjen je asfalt na kolovozu, izgrađene su nove pešačke staze, hidroizolacija i slivnici, postavljena nova zaštitna (pešačka) i odbojna ograda, obeležena horizontalna i vertikalna signalizacija i izgrađeno novo javno osvetljenje kandelaberskog tipa.

Sem toga, obavljeni su i radovi na prilaznim kolovoznim konstrukcijama, gde je izvršena rehabilitacija saobraćajnice u delu do skretanja ka BIG-u i do kružne raskrsnice sa klisanske strane, a te radove je sopstvenim sredstvima finansiralo JP “Putevi Srbije“.

Obnova Sentandrejskog mosta neodvojiva je od drugog kapitalnog projekta, a to je rekonstrukcija Sentandrejskog puta, koja je trenutno u toku. Realizacijom tih značajnih investicija doprineće se kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u ovom delu grada i postići će se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje.

Napominjemo da, zbog izuzetne saobraćajne opterećenosti i proširenja Sentandrejskog puta, postoji potreba za izgradnjom novog Sentandrejskog mosta, neposredno uz postojeći, a za ovaj tzv. “most blizanac“ trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije.

Rekonstrukcija je obavljenja zahvaljujući zajedničkom ulaganju Grada Novog Sada i Javnog preduzeća “Putevi Srbije“.

Autor: nsuzivo.rs

4
Komentari:

3 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
4 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Putnik

Ako je sanacija starog trajala tako dugo mogu misliti koliko će trajati izgradnja novog mosta koji nije ne znam kakvo arhitektonsko čudo nego klasičan prelazni preko kanala.

Nenad

I sada nakon rekonstrukcije mosta umesto dve trake imamo čak dve trake.

Mladen

Ljudi manite se hvala Bogu pa je zavrsen da se ne patimo vise bar mi stanovnici Klise i okolnih naselja. Sad bi doduse mogli da presvuku Temerinski most i srede one spojeve gde strce metalni delovi. Naravno nemojte da traje duze od mesec dana, ako je ikako moguce.

Rope

E samo nek pocnu Temerinski most pa mogu da se besim!