(FOTO) Otvoren četvrti “Novosadski Winterfest“: Korak bliže malom jubileju

       

Sinoć je na novosadskom Trgu slobode otvoren četvrti “Novosadski Winterfest“.

Tradicionalno, krajem svake godine u Novi Sad stiže novogodišnja čarolija, i to po ugledu na evropski praznični duh, što je od posebnog značaja danas kada grad nosi titulu Evropske prestonice kulture 2021 i Evropske prestonice mladih 2019.

“Winterfest“ je počeo na najveseliji način: uz mališane iz hora “Čuperak“ iz Kikinde. Muzički ugođaj nakon hora prisutnima su omogućili članovi benda “Beogradski Tribute BIJELO DUGME“, a svoju svirku započeli su najpoznatijim hitovima Dugmeta, krenuvši od “Bitange i princeze“.

 

Svečano otvaranje upriličio je direktor za poslove sa stanovništvom regiona Južne Vojvodine, Miodrag Škorić, koji je u svom obraćanju istakao kako se raduje što i ove godine Vojvođanska banka stoji iza Raspevane jelke, koja je jedan od simbola festivala.

Danas su na redu mališani iz novosadskog hora “Zvončići“, koji kreću u 18 časova, i “Strahinja acustic“ bend od 19 časova.

Kao i prethodne tri godine, horovi dece i odraslih će pevati božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, biće organizovani nastupi bendova i DJ-eva na muzičkoj bini, posetioci će imati prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Ove godine biće mnogo novih sadržaja u različitim prostorima širom grada.

Jedan deo odnosi se na predavanja o tome kako su se slavili Božić i Nova godina u starom Novom Sadu, pre Drugog svetskog rata; Božićni koncert u Muzeju Vojvodine, vođenje ture kroz kolekciju Galerije Matice srpske sa posebnim osvrtom na motive praznovanja i slavlja; Božićni filmski maraton i mnoge druge potpuno besplatne sadržaje na koje ćemo podsećati u toku festivala.

Ovogodišnji “Novosadski Winterfest” trajaće do 30. decembra, a program možete da pratite na ovom linku: http://www.nswinterfest.rs/ .

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments