Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, obišli su radove na izgradnji novog objekta Lesnine.

Lesnina, koja  od 2010. posluje pod grupacijom XXXL Lutz iz Austrije, počela je gradnju modernog kompleksa, prvog ovakvog u Srbiji, baš u Novom Sadu.

Drago mi je da vidimo poznati brend koji se vraća na tržište Srbije, i što će baš u Novom Sadu realizovati investiciju vrednu 20 miliona evra. To donosi i nova zapošljavanja, a prosečan radni staž u ”Lesnini” je 12 godina, što pokazuje da oni vode računa o radnicima na pravilan način. Dugo decenija zaparložene livade sada dobijaju novu upotrebnu vrednost, stvara se nova industrijska zona. Ključna stvar je da bez privrednog rasta ne može dovoljno da se ulaže u socijalnu i zdravstvenu zaštitu, u kulturu, sprot i obrazovanje. Kada Grad dobro prihoduje od prodaje građevinskog zemljišta ili komunalnog opremanja, taj novac se koristi upravo u te svrhe, kao i za nove ulice, rasvetu infrastrukturu”– naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Za lokaciju su izabrali autoput pored Roda Centra i Heineken-a, a radovi već uveliko traju.

Nova radna mesta.

Lesnina će na početku zaposliti 150 ljudi, a kasnije će se taj broj povećavati.

Prostiraće se na 20.000 kvadrata, a biće konkurencija Ikea i Emmezeta objektima, s obzirom da rade na sličnom principu.

Autor: nsuzivo.rs

Foto: Grad Novi Sad/Vlada Vojvodine

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kašika
20/10/2018 13:09

Kada je otvaranje?

Tina
17/11/2018 19:11
Reply to  Kašika

15.06.2019