Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu trenutno realizuje radove na izgradnji dve ulice u Čeneju.

Izvode se radovi na izgradnji saobraćajnih površina u Ratarskoj ulici, na deonici dugoj oko 600m, na kojoj do sada nije postojao izgrađen kolovoz. Značaj ove investicije, čija je vrednost 44 miliona dinara, ogleda se u tome što će se njenom realizacijom omogućiti veza između ulica Relje Savića i Partizanske u naselju Čenej.

Radovi obuhvataju izgradnju dvosmerne saobraćajnice širine 6m, kao i obostranih pešačkih staza širine 2m. Odvođenje atmosferske vode sa kolovoza biće rešeno izgradnjom upijajućih kanala, a novoizgrađeni deo ulice biće adekvatno osvetljen postavljanjem 22 stuba i svetiljki sa LED izvorom svetlosti. Rok za završetak svih planiranih radova je 140 kalendarskih dana.

U toku su i radovi na izgradnji Nove ulice u industrijskoj zoni u Čeneju, koja se povezuje na Ulicu Vuka Karadžića. Ovaj lokalitet, na kojem je planirana gradnja industrijskih objekata, neophodno je infrastrukturno opremiti kako bi prostor postao atraktivan za buduće investitore. Predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 300m, a širine 5m. Uz saobraćajnicu će biti obostrano izgrađene pešačke staze, širine 2m.

Odvodnjavanje će biti omogućeno otvorenim sistemom kanala, a izgradiće se i nedostajuća vodovodna mreža koja će biti povezana sa vodovodom u Ulici Vuka Karadžića. Takođe, u Novoj ulici biće postavljeno 11 stubova javnog osvetljenja. Rok za izvođenje radova je 90 dana, a investicija je vredna 29 miliona dinara.

Grad Novi Sad ima za cilj i rešavanje jednog od najkrupnijih komunalnih problema u Čeneju, a to je problem odvođenja otpadnih voda. U tom pravcu već su preduzete potrebne aktivnosti i u toku je izrada tehničke dokumentacije kanalizacije u ovom naselju. Projektom je predviđena kanalizaciona mreža u dužini od oko 13 km, koja obuhvata čitavo naselje, kao i tranzitni kolektor od naselja do prečistača u dužini od oko 900m. S obzirom na to da je za funkcionisanje buduće kanalizacione mreže neophodna i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u toku je i inovacija tehničke dokumentacije za prečistač koji je, prema planskoj dokumentaciji, predviđen zapadno od naselja, na oko 800m od poslednjeg stambenog objekta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments