Preko 200 radnika i oko 40 mašina angažovano je 24 časa na čišćenju, staza, parkova, tvrđave i ostalih delova koje koriste pešaci, a kolovoze održava 28 vozila i posuto je više od 150 tona soli.

PROČITAJTE: JKP “Tržnica” uklanja sneg sa novosadskih pijaca

Zimska služba JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad je juče u 20 časova izašla na teren sa 150 radnika i 25 vozila mehanizacije kao i lakom mehanizacijom i priključnim mašinama. Sneg se čisti sa autobuskih stajališta, na Petrovaradinskoj tvrđavi, u svim parkovima u gradu, sa pešačkih prilaza mostovima i pešačkih staza na njima, pešačkih staza na nadvožnjacima u produžetku Sentandrejskog puta i Bulevara Evrope.

Zimska služba JKP „Čistoća“ Novi Sad spremno je dočekala sneg, a od juče u 13 časova na terenu su vozila i radnici koji će, dok god budu trajale snežne padavine, biti na terenu u sve tri smene.

“Više od 60 vozila održava pešačke staze i kolovoze, a dodatna vozila čiste parkinge, ekipe su na terenu 24 časa”

Za naš portal rekli su iz ovog preduzeća da je na novosadskim ulicama devet vozila sa daskom i rasipačem soli, od toga šest traktora i tri multifunkcionalna vozila „Boneti“, kao i četiri vozila za podršku. Sva vozila su bila na raspolaganju juče u drugoj smeni, u toku noći i danas.

– Radnici i mehanizacija Zimske službe JКP “Čistoća” rade na raščišćavanju centra Grada Novog Sada, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada, a to su bulevari i glavne saobrađajnice u gradu – rekli su iz ovog preduzeća.

Autor: N. S.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments