(FOTO) Prošireni kapaciteti u Osnovnoj školi “Vuk Karadžič”

       

U Osnovnoj školi “Vuk Кaradžić” okončani su radovi na nadogradnji objekta čime je škola dobila 400 m2 dodatnog prostora, odnosno četiri učionice, dva toaleta i jednu prostoriju za nastavnike.

Za ovu školu u 2019. godini predviđena su i sredstva iz budžeta Grada za održavanje kuhinje i trpezarije, za zamenu podne i zidne obloge, dotrajalih instalacija vodovoda i kanalizacije u kuhinji, stolariju i za molersko-farbarske radove. Takođe, u prizemlju objekta Osnovne škole “Vuk Кaradžić” adaptiran je prostor za decu predškolskog uzrasta, koji će biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem obišao Osnovnu školu “Vuk Кaradžić”.

“Jedno od najvećih izdvajanja iz budžeta Grada, ako ne računamo investiranje u primarnu komunalnu infrastrukturu, jeste za oblast obrazovanja, a to ulaganje direktno garantuje sigurniji razvoj i budućnost grada. Završili smo investiranje u OŠ ‘Vuk Кaradžić’ na Salajci. Radovi su sprovedeni u nekoliko faza, tako da se projekat odnosio na proširenje kapaciteta škole, kao i na adaptaciju postojećih prostorija koje su predate na korišćenje Predškolskoj ustanovi ‘Radosno detinjstvo’. Preko Gradske uprave za obrazovanje je investirano i u kuhinju i trpezariju, u toplifikaciju i infrastrukturu, kao i u parterno uređenje dvorišta, a sve ukupno je iz budžeta Grada u te svrhe izdvojeno 56 miliona dinara, dok je 2,5 miliona dala Pokrajina preko konkursa za rekonstrukciju kotlarnice. Očekuje nas proširenje kapaciteta vrtića ‘Bambi’ na Salajci, kao i rekonstrukcija vrtića u Miletićevoj ulici, kada ćemo decu iz tih objekata privremeno premestiti da borave u ovima sa proširenim kapacitetom, da što manje trpi proces nastave i čuvanja dece predškolskog uzrasta. Ovo je prvi put da smo u istom dvorištu spojili školu i predškolsku ustanovu, s tim da veoma vodimo računa o aspektu bezbednosti zbog različitog uzrasta dece”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Autor.nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments