(FOTO) Rekonstruisano dečije igralište u Novom Sadu

       

Rekonstruisano dečije igralište u ulici Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu biće otvoreno 26. septembra u 10 i 30 časova.

Projekat “Rekonstrukcija i poboljšanje uslova za bezbednost dečijih igrališta” vredan više od milion evra, koji finansira Evropska unija iz pretpristupnih fondova IPA 2014, obuhvata potpunu rekonstrukciju 27 dečijih igrališta u 11 gradova i opština u Srbiji. Sva rekonstruisana igrališta su projektovana i biće opremljena opremom koja zadovoljava važeće standarde o bezbednosti dečijih igrališta koji su na snazi u Evropskoj uniji, a takođe se primenjuju u Republici Srbiji.

Projekat ima za cilj da pospeši fizičku aktivnost dece, socijalizaciju, intelektualni i emotivni razvoj mališana.

Igrališta su deci u gradovima glavna veza sa prirodom i otvorenim prostorom, stoga je i odlučeno da se značajna sredstva donirana od strane Evropske unije usmere u socijalnu infrastrukturu da bi se doprinelo sveobuhvatnom razvoju dece. Potreba za ovakvim projektima je stalna, i neophodno je da se nastavi sa ulaganjima u rekonstrukciju i izgradnju objekata slične namene.

Projektom upravlja Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, dok je institucionalni korisnik projekta Ministarstvo omladine i sporta.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
PodbaraHaos
24/09/2019 06:47

Super samo obnavljajte podržavam, ali molim vas dođite na Podbaru jer jedino mesto gde deca imaju da se igraju je ispred KS Svilara.