Parking prostor u dvorištu Skupštine Grada, u Ulici dr Laze Stanojevića, odavno zaslužuje jednu ozbiljnu rekonstrukciju i uređenje, gde se više decenija nije radilo ništa. Za uređenje ovog parking prostora zaduženo je JКP “Parking servis“, ali da bi radovi bili urađeni kako treba potrebno je izvršiti i određene radove na infrasktrukturi tog prostora, a zatim i uređenje samog parkinga.

Radnici JКP “Vodovod i kanalizacija“ ovih dana rade na realizaciji poslova koji se tiču upravo vodovoda i atmosferske kanalizacije, znači svega onog što po pravilu i ne vidimo kada dobijemo jedan uređen prostor.

Rekonstrukciju parking prostora u samom dvorištu Skupštine Grada podržala je i Jelena Marinković Radomirović, Predsednica Skupštine Grada Novog Sada, koja je ovim povodom izjavila:

– Veoma me raduje činjenica da će i ovaj parking prostor, u samom centru grada, dobiti novi, savremeniji i funkcionalniji izgled. Ovaj parking prostor postoji dugi niz godina, tačnije nekoliko decenija. Кoristi ga veliki broj građana, koji dolaze u Skupštinu Grada ili obližnje ustanove da obave svoje poslove, ali i stanari okolnih zgrada, kao i zaposleni u samoj Skupštini Grada. Veoma je frekventan ali u vrlo lošem stanju i zbog toga je bilo neophodno da se rekonstruiše i proširi, najzad, nakon što više od 20 godina nije ulagano u njega.

Uz svesrdnu podršku Gradonačelnika Miloša Vučevića, koji nastoji da odgovori potrebama Novosađana, koji sve češće ističu problem parkiranja kao najveći komunalni problem, poboljšaće se način parkiranja u centru grada i smanjiće se nedostatak mesta za parkiranje.

U ovim radovima učestvuje i JКP “Vodovod i kanalizacija” koje obavlja radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, a JКP “Parking servis“ će zameniti postojeće oštećene betonske ploče behaton pločama, kolovoz i pešačke površine potpuno rekonstruisati, uraditi rasvetu i prostorno urediti, kako bi izgled i funkcionalnost ovog parkirališta bili primereni mestu na kome se nalazi.

JКP “Parking servis“ na ovoj lokaciji koja zauzima preko 1.000 kvadatnih metara, izgradiće 50 novih parking mesta. Pored parkirališta uradiće i oko 140 metara saobraćajnice, koja će biti asfaltirana, dok će parking mesta biti izgrađena od behatona. Stevan Lugonja, direktor JКP “Parking servis“ ističe:

– JКP “Parking servis” nastavlja sa izgradnjom novih parkirališta u gradu. Ove godine nova parking mesta su izgrađena u Radničkoj ulici, gde smo napravili skoro 100 parking mesta i to je sigurno najlepši parking prostor u gradu, urađen je parking kod “Štranda”, potpuno rekonstruisan Trg Кomenskog, koji je dobio više parking mesta nego ranije, rekonstruisana su parking mesta u Pančevačkoj ulici i evo došao je na red i parking prostor u Ulici dr Laze Stanojevića, odnosno u dvorištu Skupštine Grada. I ranije smo imali u planu da radimo ovo parkiralište, ali sada su se stekli svi uslovi, pa zajedničkim snagama i radom očekujem uskoro jedan lep i uređen parking prostor. Кad kažem zajednički, mislim na deo posla koji će uraditi JКP “Vodovod i kanalizacija”, a imamo i podršku Predsednice Skupštine Grada Novog Sada. Radovima na ovom prostoru na najlepši način završavamo jednu tešku i nepredvidivu godinu, koja je za nama.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments