(FOTO) Rekonstrukcija vodovodne mreže u Bukovcu

       

JKP “Vodovod i kanalizacija“ je pre 20 dana započelo radove na rekonstrukciji bukovačkog dovodnika, a po Ugovoru sa građevinskim preduzećem “Graditelj NS“ od 14. novembra 2018 godine.

Dovodnik ide Mesečevom ulicom iz Ulice Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici i preko vinograda dolazi do prekidne komore “Bukovac“, odakle ide u naselje Bukovac. S obzirom na to da je reč o izuzetno starom i dotrajalom dovodniku, cilj njegove rekonstrukcije jeste smanjenje gubitaka vode na tom delu, koje je iznosilo 4 – 5 l/sec kako su pokazala dosadašnja merenja protoka. Dužina cevi koja se menja, t.j. dužina dovodnog dela, iznosi 1.024 m, a paralelno sa rekonstrukcijom radi se i na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dužini od 700 m, koja tamo nije postojala, a čime će se omogućiti priključenje potrošača, kao i zaštititi dovodnik od divljih priključaka.

Predviđeni rok za završetak radova je 70 dana, međutim, dobar deo posla je već završen, napravljen je čitav povezni cevovod i postoji mogućnost da će biti završeni i pre roka. Vrednost ove investicije iznosi približno 10 miliona dinara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments