Tržni centar Promenada evakuisan je danas nešto posle 19 časova zbog aktiviranja protivpožarnih alarma, posetiocima je naređeno da se hitno upute ka izlazima, ali je obaveštenje bilo na engleskom jeziku.

Kada su se alarmi upalili, pokretne stepenice i liftovi su stali i bili su van upotrebe, a na pojedinim radnjama spustile su se i rešetke, kada su ih svi kupci napustili.

Odmah su reagovali dežurni vatrogasci iz udruženja profesionalnih vatrogasaca, koji su ustanovili da se radi o lažnoj dojavi, pa nije bilo potrebe da pripadnici vatrogasne službe Novi Sad izlaze na teren. Na lice mesta došao je i član gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stpojković, kako bi se uverio da je sve u redu i da su građani bezbedni.

Na teren je vrlo brzo izašla policija koja će sprovesti istragu o tome zašto se alarm aktivirao. Iako se prvo govorilo da su alaram aktivirali nepoznati mladići, ta teorija navodno je odbačena jer su svi aktivatori u centru ostali celi.

Naša redakcija pokušala je da stupi u kontakt sa nadležnima iz tržnog centra, ali oni nisu bili dostupni na zvaničnim službenim brojevima. Nakon nešto više od pola sata, posetioci su se vratili u Promenadu, koja je nastavila sa normalnim radom

Autor: nsuzivo.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
max
05/01/2019 02:22

Pola toga u tekstu nije tacno. Mnogi, pa i mi, nismo znali o cemu se radi. Engleski ne govorim vec Srpski, Ruski i Nemacki. Nismo izasli uopste u prvih pola sata kao ni vecina, niko nas nije uputio na izlaze, do kojih se tesko stize(nema putokaza ili su skriveni ili sitni). Prodavci kazu da ne shvataju ozbiljno sirene, jer se svaki dan aktiviraju neka upozorenja. U garazama su kola napravila kolaps, a sistem ulaza vozila je i dalje bio otvoren. U liftovima su mozda bili zarobljeni ljudi(jer su odmah stali). Da je stvarno bio pozar verovatno bi bio sa katastrofalnim… Učitaj još »

Lale
05/01/2019 18:34

Senzori osetili opoziciju kako se priblizava.