Kovilj Milos Vucevic obilazi radove na asfaltiranju ulica u Kovilju Datum : Septembar 03.2019. Rubrika: Novosadska Mesto: Novi Sad Foto: Filip Bakic©

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je prigradsko naselje Кovilj u kojem se izvode radovi na asfaltiranju ulica.

U toku je presvlačenje asfaltom ulica Pastirske, Zelene i Zelene grede, Ribarske, kao i delova ulica Ive Lole Ribara, Petra Drapšina Grobljanske, Braće Vukov, Zmaj Jovine i Ulice 29. novembra. Radi se i na asfaltiranju udarnih rupa u svim ulicama, uređenju parkinga kod vrtića, a planira se i uređenje atletske staze u okviru škole, u školskom dvorištu.

U Кovilju je ove godine uređen i park na Trgu solunskih dobrovoljaca u centralnom delu naselja. U okviru tih radova, sanirana je ograda oko parka, napravljena ulazna kapija, uređeno je zelenilo i formirana dekorativna zelena površina, postavljene su korpe i klupe.

U prethodnih šest godina u toj Mesnoj zajednici izvedeni su mnogobrojni radovi, poput izgradnje prečistača otpadnih voda vrednosti 243 miliona dinara, zatim izgradnje Ulice Stevana Pešića vrednosti blizu 70 miliona dinara, bus okretnice i javnog osvetljenja, asfaltiranje mnogobrojnih ulica, a izgrađeno je čak šest dečijih igrališta i jedna teretana na otvorenom. U toku je izrada tehničke dokumentacije atmosferske kanalizacije u slivovima Ribarskoj ulici i Ulici Duška Vickova, kao i izrada tehničke dokumentacije za projekat “46 urbanih džepova – mikrolokacija Кovilj”, odnosno za urbani džep na Trgu oslobođenja u tom mestu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments