U Novom Sadu je večeras otvoren prvi hotel iz Sheraton hotelskog lanca u Srbiji.

Podsetimo, gradnja objekta u kom se sada nalazi prvi “Sheraton” u Srbiji, počela je pre šest godina i u njoj je utrošeno 11 miliona evra. Novosadski “Sheraton” poseduje  124 sobe, a prostire se na 8.500 kvadratnih metara.

Zgrada koju je 2011. počela da gradi kompanija “Aleksandar Gradnja”, namenski je građena kako bi se u njoj nalazio Hollyday Inn.

Grad Novi Sad

“Novi Sad je dugo čekao da dobije hotel ovakve kategorije, sadržaja i kapaciteta. Dugo je ova lokacija, nekadašnja livada, bila zapuštena, a predugo je neko i komplikovao izgranju ovog objekta. Sada smo videli da kad postoji volja, saglasje i opšti javni interes – sve se može postići. Taj javni interes podrazumeva to da privatni investitori imaju sve zakonske mogućnosti da ulažu, zapošljavaju, plaćaju poreze i da time razvijaju lokalnu sredinu, ali i svoju državu”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije istakla je da je otvaranje hotela “Šeraton” još jedan izuzetno značajan signal za Novi Sad, jer ovakvom investicijom, kako je navela, Novi Sad postaje još jači turistički, IT, kongresni i kulturni centar naše zemlje.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments