(FOTO) U Novom Sadu počela gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

       

Danas je u Novom Sadu, u naselju Jugovićevo, postavljen kamen temeljac za izgradnju 528 stanova za pripadnike službi bezbednosti, policije, Bezbednosno-informativne agencije, vojske i zatvorske straže.

Kako je najavljeno stanovi će biti završeni do kraja 2020. godine, a reč je o prvoj fazi radova, a ukupno će biti izgrađeno 1972 stana.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ovo je prva faza ovog projekta, jer nas čeka i druga faza u kojoj je planirana izgradnja još 1472 stana na ovoj lokaciji. Predvideli smo i izgradnju vrtića, škole i Atletskog centra sa stadionom i dvoranom u ovom naselju, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za pripadnike, vojske, policije i drugih bezbednosnih službi i da im se odužimo za sve ono što su radili i u teškim i u mirnodopskim godinama“, dodao je gradonačelnik Vučević.

Izgradnja ovih stanova zajednički je projekat Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, i projekat je od nacionalnog značaja, kazala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakavši, da se radovi paralelno izvode i u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu. Predsednica Brnabić najavila je ovom prilikom i početak izgradnje i 190 stanova u Sremskoj Mitrovici.

„Vodimo politiku dela, a ne politiku reči. Ponosna sam jer ćemo zajedno sa Pokrajinskom vladom u Novom Sadu zajedno raditi i na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine i početku izgradnje Biosens instituta“, kazala je predsednica Vlade.

Na pravi način krunišemo sve ono što smo radili prethodnih godina, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i da se zahvalimo ljudima koji su rizikovali živote i branili državu, kazao je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Mi smo zajedno sa Gradom Novim Sadom pripremili i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ovjekata Policijske uprave u Novom Sadu, i to će biti jedan od naših najvažnijih zajedničkih projekata za sledeću godinu, vredan 400 miliona dinara, dodao je predsednik Mirović.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

Komentari: