Foto: JKP "Ciklonizacija"

Deca iz vrtića “Dečija kuća – Ljubav, vera, nada” iz Novog Sada u okviru akcije “U patroli sa šapicama” posetila su JKP “Ciklonizaciju”. Tom prilikom videli su helikopter, amfibiju, čamce i naučili mnogo o borbi protiv komaraca i krpelja.

“Učili smo kako se vozi helikopter! Vozili smo se amfibijom. Naučili smo kako se uništavaju komarci da ne ujedaju decu”, izjavila su deca iz vrtića Dečija kuća nakon posete JKP “Ciklonizacija” tokom koje su se upoznali sa radnim zadacima i zaposlenima ovog preduzeća.

Poseta je organizovana u okviru akcije “U patroli sa šapicama“ koja je osmišljena da se deca po ugledu na junake iz svoje omiljene crtane serije upoznaju s radom najvažnijih gradskih preduzeća i dobiju neophodna znanja i informacije o radu javnih službi.

JKP “Ciklonizacija” je posetu dece iz vrtića “Dečija kuća – Ljubav, vera, nada” shvatila vrlo ozbiljno jer mala deca predstavljaju najozbiljnije kontrolore odraslih. Izuzetno je važno da deca u periodu dok najlakše usvajaju znanje razumeju na koji način se brine o javnom zdravlju i kako se stvaraju uslovi za srećno detinjstvo. Na zabavan način im je prikazano kako rade vozila i mašine koje se korise rekao je Dario Aćimović, portparol Ciklonizacije.

Akcija “U patroli sa šapicama“ počela je u oktobru i deca su zajedno sa radnicima gradskog “Zelenila“ sadila cveće u Dunavskom parku, a sa radnicima JКP “Čistoća“ su čistila trotoare u centru Novog Sada.

“Metod Marije Montesori, uključivanje dece u svakodnevne procese, daje vaspitni rezultat koji je cilj svakog roditelja – samouvereno i samostalno dete. Vrtić Dečija kuća Ljubav, vera, nada akcijom U patroli sa šapicama podstiče urođenu dečiju radoznalost. Кroz upoznavanje sa radom gradskih preduzeća deca postaju integralni deo zajednice i u budućnosti odgovorni građani”, kaže Gorana Vidović pedagog vrtića Dečija kuća.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments