Foto: Nikola Bilić

Na uglu ulice Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove, pre nekoliko dana izmenjena je saobraćajna signalizacija, a žuta strelica je potpuno ukinuta.

Ova raskrsnica stvarala je velike gužve, a veliki broj vozača pravio je prekršaje koristeći traku rezervisanu za javni prevoz.

Ovim povodom kontaktirali smo Gradsku upravu za saobraćaj i puteve kako bismo dobili odgovore zašto je odlučeno da se urade ove izmene.

“Analizom saobraćaja u raskrsnici Hajduk Veljkove ulice i Ulice Novosadskog sajma ustanovljeno je da se saobraćaj na pomenutoj raskrsnici odvija usporeno i stvara nepotrebnu gužvu. Na osnovu pomenute analize koju su uradili Gradska uprava za saobraćaj i puteve i Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izrađen je projekat, kojim je između ostalog predviđeno da se ukinu žute strelice kojima se reguliše kretanje vozila javnog gradskog prevoza putnika”, rečeno je za naš portal iz Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Uvođenjem novog režima saobraćaja na pomenutoj raskrsnici smanjiće se gužve. Projektom je predviđeno i izmeštanje autobuskog satajališta u Ulici Novosadskog sajma, dodali su.

Biće izmenjena i signalizacija u istoj ulici, tako da je krajnja desna traka gledajući iz smera Bulevara oslobođenja sada namenjena samo za skretanje desno, pa se zbog toga uz uslovnu zelenu strelicu saobraćaj dodatno ubrzava. Za vozače koji nastavljaju pravo ka bolnici i Hotelu Sajam koristi se srednja traka koja se nekada koristila i za levo skretanje, a za one koji skreću levu u Hajduk Veljkovu iscrtana je dodatna traka, koju su pre izmene koristila vozila iz suprotnog smera.  Slične izmene rađene su pre nekoliko godina na drugom kraju ulice na uglu sa Bulevarom oslobođenja i pokazale su se kao veoma dobre.

Vozači će u početku morati da obrate dodatnu pažnju na novopostavljenu signalizaciju.


 

Foto: Nikola Bilić

U razgovoru sa vozačima saznali smo da oni pozitivno reaguju na ovu promenu.

“Ovo je dobra odluka, svejedno je većina vozača kršila pravila na ovom mestu”, rekao je za naš portal jedan od vozača.

Foto: Nikola Bilić

“Već danas sam primetio da se mnogo lakše prolazi i da nema one standardne gužve čak ni u špicu”, izjavio je drugi vozač.

Naši reporteri na licu mesta uverili su se da je gužva zaista manja, a saobraćaj brže teče. Nova signalizacija je urađena dobro, tako da stara nije vidljiva, jer je uklonjena.

Autor: Nikola Bilić

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
nele
10/11/2020 23:39

Iz Novosadskog Sajma u Hajduk Veljkovu desna traka je za pravo i desno(uslov)?
Desna uvek zakrčena…
Iz Novosadskog Sajma na Bulevar izlaze ćetiri trake a ulazi samo jedna!
Treba valjda da se rastereti Bulevar Oslobođenja?