(FOTO) ULICA ZA PRIMER: Branka Bajića – Budućnost urbane svakodnevice

       

Svedoci smo da je ulica Branka Bajića u poslednjih 5 godina potpuno promenila izgled, te je od još jedne obične gradske ulice postala grad za sebe. 

Novi, moderno koncipirani stambeni blokovi, nikli su na nekadašnjem zapuštenom zemljištu koje je pripadalo sajmu i uneli su svežinu u ovaj deo grada, a to je velikim delom omogućeno i izgradnjom Bulevara Evrope, nove žile kucavice Novog Sada.

Ovakav vid stanovanja popularan je u svetu, a poslednjih godina počeo je da se primenjuje i u Novom Sadu. “Sajam kompleks” jedan je od prvih primera ovakvog koncepta stanovanja.

Brz život koji donosi današnjica doneo je i nove standarde u gradnji, pa tako budući stanari sada imaju potrebu da u svojoj okolini imaju sve one delatnosti koje će im olakšati život (megamarketi, kafići, saloni, banka itd…)

Kompleks je koncipiran tako da zadovolji sve potrebe njegovih budućih stanara, a da pri tome poštuje sve ekološke aspekte zelenog stanovanja.

Ovakvi kompleksi otvoreni su prema posetiocima, ali opet dovoljno ušuškani da donesu mir i bezbednost njenim stanarima, uz mnoštvo mesta za bezbrižnu dečju igru. Zbog ovakvog koncepta gradnje, savršen je za porodično stanovanje.

Foto: Tehnogradnja

Kada se ostvare svi planovi za izgradnju ovog kvarta, pored stambenog on će imati i poslovni karakter, s obzirom da se u nastavku planira i izgradnja moderne poslovne kule.

Autor: nsuzivo.rs

2
Komentari:

2 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Duško

Pitajte poštara jel ulica za primer. Otpadoše leđa dok poštu u njoj podijeli. Jedino joj prosek vadi lijepe žene ne znaš đe da gledaš.

Koya

Mos misliti primer. A sto ne pisete kako se vozi i parkira u toj ulici . Zasto nikada patrole nema. Sto ne pisete kako se stane na kolovoza upale sva 4 a sedi u basti i ispija kafa. A o vozackim sposobnostima ucensika bolje da ne pocinjemo temu…