U Pokrajinskoj vladi danas su uručena najviša pokrajinska priznanja – Nagrada “Mihajlo Pupin” i druga pokrajinska priznanja koja su ustanovljena povodom najznačajnijih datuma AP Vojvodine – Dana Prisajedinjenja Vojvodine Кraljevini Srbiji, Dana održavanja Majske skupštine i Međunarodnog dana ljudskih i manjinskih prava.

Dobitnik najvišeg pokrajinskog priznanja – Nagrade “Mihajlo Pupin”, predsednik Matice srpske Dragan Stanić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na priznanju koje je istovremeno i obaveza i odgovornost, kako bismo i kao društvo i kao pojedinci sačuvali zajedništvo i gradili budućnost na temeljima koje su postavili naši velikani.

Pokrajinsko priznanje u oblasti umetnosti “Pavle Jovanović” pripalo je dramskoj umetnici Miri Banjac koja je ovom prilikom izjavila da je velika čast primiti nagradu ali i velika obaveza da se čuva dostojanstvo te nagrade.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava – Priznanje “Ljudevit Mičatek” dodeljeno je Savezu slepih Vojvodine.

Dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture – Priznanja “Ferenc Feher” jeste primadona mr Veronika Vera Кovač Vitkai.

Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja – Priznanje “Đorđe Natošević” dodeljeno je Osnovnoj školi “Ivan Goran Кovačić” u Subotici.

Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede – Priznanje “Lazar Dunđerski” dodeljeno je Vesni Vučurević, predsednici Grupe “Univereksport”.

Pokrajinsko priznanje u oblasti nauke – “Milutin Milanković” dodeljeno je prof. dr Biljani Škrbić, redovnom profesoru Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – Priznanja “Momčilo Tapavica” jeste Aleksandar Кolarov.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova – Priznanje “Milica Tomić” dodeljeno je Centru za socijalni rad Opštine Stara Pazova.

Čestitajući laureatima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da Pokrajinska vlada dodelom ovih priznanja želi da podrži svoje najistaknutije stvaraoce i da ih podstakne na još veća pregnuća i još više domete.

– Velikani čija imena nose naša pokrajinska priznanja i njihov neprolazni stvaralački doprinos, bili su naš motiv za ustanovljenje ovih nagrada pre dve godine. Ono što je ostalo iza njih naš je trajan uzor i zajedničko nasleđe – izjavio je predsednik Mirović.

Vrednosti koje su nam ostale kao zavet tih vremena, kako je dodao Mirović, prošle su mnoga iskušenja.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments