(FOTO) Uspešno završena akcija prikupljanja školskog pribora za decu iz Svratišta

       

Leo klub Mileva Marić Ajnštajn iz Novog Sada uspešno je ostvario humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora za decu iz Svratišta.

Akcija je započeta u maju ove godine, humanitarnom žurkom u pabu Ladovina, gde je prikpuljen jedan deo sredstava i školskog pribora, a zatim je prikupljanje nastavljeno u avgustu ove godine.

Ovoj humanitarnoj akciji veliki doprinos dala je Gradska biblioteka u Novom Sadu, u kojoj su bile postavljene kutije za prikupljanje pribora, na dva mesta: na dečijem odeljenju biblioteke Đura Daničić i u biblioteci Danilo Kiš. Prikupljen je bogat asortiman raznolikog školskog pribora, 300 svezaka, preko 200 udžbenika, kao i 30 školskih torbi.

Članovi Leo kluba Mileva Marić Ajnštajn odneli su prikupljeni pribor novosadskom Svratištu, u petak, 31. avgusta, izmameći osmeh na lice mnogima i učinivši septembarski početak mnogo lakšim.

Leo klub Mileva Marić Ajnštajn postoji tri godine i broji dvadesetak članova, srednjoškolaca i studenata. Cilj leo kluba je da unapredi lokalnu zajednicu u kojoj se nalazi, a akcije poput ove uvek spadaju u njihov program.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments